Sigurnost u HNŽ-u

Jablanica se bori s nedostatkom policajaca, Ravno ima samo jednog

Lulić je podsjetio kako se HNŽ susreće s nedovoljnim brojem policijskih službenika, pa tako "imamo apsurdnu situaciju da na području općine Ravno imamo samo jednog policijskog službenika".
Gospodarstvo / Posao | 20. 02. 2022. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ogroman problem u Jablanici je nedostatka policajaca. U slučaju da jedna patrola ode na teren policijska stanica ostaje gotovo pa prazna. Logički se postavlja pitanje što kad se dogode dva ili više slučaja koja zahtjevaju angažiranje policije, kako i na koji način da se adekvatno odgovori", kazao je zastupnik SDP-a BiH u Skupštini HNŽ-a Ismet Lulić .

Naime, govorio je Lulić u subotu na okruglom stolu teme "Stanje sigurnosti u društvu" te istaknuo:

"Znamo da je najveći problem u našoj županiji neizbor komesara policije. Izbor komesara vladajuće garniture su pretvorile u političko pitanje, a ne sigurnosno, što svakako treba da bude. Procedura za izbor komesara je jasna, kao što je jasno da kandidat za izbor Komesara mora imati najmanje čin glavnog inspektora".

On je podsjetio kako se HNŽ susreće s nedovoljnim brojem policijskih službenika, pa tako "imamo apsurdnu situaciju da na području općine Ravno imamo samo jednog policijskog službenika". 

Istaknuo je kako su uvjeti rada i niske plaće pridonijele 'zanemarenom' problemu, prenosi Jablanica.live

"Svakako da ništa manji problem nisu ni nedovoljno visoka primanja policijskih službenika, kao i uvjeti rada. Sigurnosno pitanje nije samo briga MUP-a već cjelokupnog društva, od obrazovnih ustanova do pravosudnih. Svi moramo dati svoj doprinos da se naši građani osjećaju sigurno, što danas, zaista, nije slučaj", zaključio je Lulić.

Kopirati
Drag cursor here to close