Stigla kazna

Odbjeglom komesaru MUP-a 5 godina zatvora

Brkić je 29. svibnja 2019. godine uhićen na Graničnom prijelazu Gruškovje u Sloveniji i tada je proslijeđen vlastima Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 02. 2022. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivšeg komesara MUP-a Unsko-sanskog kantona Ramu Brkića Kantonalni sud u Sarajevu pravosnažno je osudio na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i 11 mjeseci.

Kako je za "Avaz" potvrdila glasnogovornica KS Azra Bavčić on je osuđen zbog davanja dara ili drugog oblika koristi.

Podsjećamo, on je bio prvooptuženi u predmetu u vezi sa sutkinjom Suda BiH Azrom Miletić, a optužnica ga je teretila da je zajedno sa Senadom Šabićem, preko posrednika, sutkinji Miletić nudio i dao dar kako bi im bila umanjena kazna ili da budu oslobođeni krivnje u žalbenom postupku.

Brkić i Šabić su potom pobjegli iz BiH te je postupak razdvojen i vođen samo protiv Azre Miletić koja je prvostupanjska osuđena na dvije i po godine zatvora, a nedavno pravosnažno oslobođena optužbi.

Podsjetimo i na to da je u studenom 2015. godine Brkića Sud Bosne i Hercegovine pravosnažno osudio na jedinstvenu kaznu od 11 godina zbog organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa drogom, primanja dara i drugih oblika koristi te zloupotrebe položaja.

Čekao je služenje kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu gdje je trebao doći 9. ožujka 2016. godine, ali je pobjegao.

Brkić je 29. svibnja 2019. godine uhićen na Graničnom prijelazu Gruškovje u Sloveniji i tada je proslijeđen vlastima Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close