Pomoć gospodarstvenicima

Vlada ŽZH će uplatiti plaće za 2.000 radnika zaposlenih u privatnom sektoru

''Odluka o isplati minimalne plaće poslodavcima koji su zadržali radnike, a nije im omogućen rad odnosi se na razdoblje travanj i svibanj 2020. godine'', stoji u Prijedlogu zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom.
Gospodarstvo / Posao | 20. 04. 2020. u 17:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem očuvanja što većeg broja radnih mjesta Vlada Županije Zapadnohercegovačke će svakom poslodavcu čijem je gospodarskom subjektu zabranjen rad na osnovu naredbi Županijskog stožera civilne zaštite, a koji nije otpustio radnike za iste uplatiti minimalnu neto plaću, potvrdili su Feni dopredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević i ministar gospodarstva ŽZH Dario Sesar.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Vlade ŽZH naći će se Prijedloga zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Riječ je o zakonskom riješenu koje donosi paket mjera za pomoć gospodarstvu. Kada je riječ o uplati minimalne plaće u spomenutom Prijedlogu Zakona se navodi kako će se ova mjera realizirati putem javnog poziva sukladno kriterijima koje utvrdi Vlada, a bit će isplaćeno s pozicije tekući prijenosi za gospodarstvo.

 ''Odluka o isplati minimalne plaće poslodavcima koji su zadržali radnike, a nije im omogućen rad odnosi se na razdoblje travanj i svibanj 2020. godine'', stoji u Prijedlogu zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Dakle, ako Vlada ŽZH sutra usvoji ovo zakonsko rješenje oko 2.000 radnika iz privatnog sektora kojima je onemogućen rad na osnovu naredbi Županijskog stožera civilne zaštite za travanj i svibanj će plaće dobiti iz županijskog proračuna.

Kopirati
Drag cursor here to close