Crni dani

U ŽZH 228 otkaza za manje od mjesec dana

U Federaciji BiH je od početka pandemije koronavirusa bez posla ostala 15.331 osoba, a to su podaci su Porezne uprave FBiH.
Gospodarstvo / Posao | 07. 04. 2020. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razdoblju od 10. ožujka do 6. travnja 2020. godine na Službu za zapošljavanje Županije Zapadnohecegovačke prijavilo se 228 nezaposlenih osoba.

Od toga su u evidenciji nezaposlenih 32 osobe iz Gruda, 54 iz Ljubuškog, 60 iz Posušja te 82 osobe iz Širokog Brijega, potvrđeno je za portal Grude Online iz Službe za zapošljavanje ŽZH.

Kako je rečeno, povećanje je počelo krajem mjeseca ožujka te početkom travnja.

Podsjetimo, za Bljesak.info je potvrđeno da se u razdoblju od 1. do 31. ožujka na Zavod za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije prijavilo ukupno 660 osoba, od toga pola novoprijavljenih dolazi iz Mostara,

Kako nam je potvrđeno, koncem mjeseca ožujka u evidenciji Službe za zapošljavanje HNŽ-a evidentirano je ukupno 29.967 nezaposlenih.

Udruga za poduzetništvo Link ranije je objavila kako je u Hercegovini najavljeno čak 1.200 otkaza u ovom mjesecu ako ne bude pomoći od vlasti, dok je ukupni pad prometa od pojave pandemije koronavirusa veći od četiri milijuna KM.

U utorak je objavljeno da je u Federaciji BiH od početka pandemije koronavirusa bez posla ostalo više od 15.000 osoba, a to su podaci su Porezne uprave FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close