Nema predaje

Umirovljenici ne odustaju od novog zakona o MIO

Umirovljenici FBiH traže usvajanje novog zakona o MIO-u do kraja godine
Gospodarstvo / Posao | 28. 11. 2017. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer za prosvjede Saveza udruženja umirovljenika u Federaciji Bosne i Hercegovine odlučio je danas na sjednici da će i dalje nastaviti stalno zasjedanje posebno nakon neusvajanja novog Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju (MIO).

Zadatak tog tijela bit će priprema prosvjeda koji će biti organizirani ispred zgrade Federalnog parlamenta, a kako su priopćili iz Izvršnog odbora Stožera za prosvjeda, očekuje se dolazak oko 100.000 umirovljenika.

Početkom prosinca bit će upriličena sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se s predsjednicima županijskih saveza utvrditi plan razgovora s umirovljenicima u svih 950 mjesnih organizacija. Umirovljenici će tada biti obaviješteni tko je protiv, njihovih minimalno opravdanih zahtjeva, koji su ugrađeni u prijedlog novog Zakona o MIO-u.

U priopćenju su najavili da će ti razgovori biti održavani u kontinuitetu, svaki mjesec, do izbora sljedeće godine.

''Umirovljenici znaju, umiju i hoće da brane svoju čast i svoje dostojanstvo. Mi zahtijevamo od oba doma Parlamenta Federacije BiH da se Zakon o MIO-u razmotri da bi stupio na snagu 1. Siječnja prema prijedlogu koji je Vlada dostavila u Parlament'', poručili su iz Saveza.

Pojašnjeno je i da planirani prosvjedi razgovori s predsjednicima mjesnih organizacija neće biti održani ukoliko se Zakon o MIO-u usvoji do kraja godine i stupi na snagu 1. siječnja 2018. godine s dogovorenim i u zakon ugrađenim minimalnim zahtjevima umirovljenika Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close