Jačanje kapaciteta

U Livnu održana radionica o izradi strategije za integraciju državljana BiH

Cilj je Strategije unaprijediti sustav koordinacije i jačanje kapaciteta u oblast prihvata i integracije povratnika po sporazumu o readmisiji.
Gospodarstvo / Posao | 27. 03. 2019. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, a uz financijsku podršku Vlade Švicarske Konfederacije te u partnerstvu u implementaciji sa CRS-om, u Hotelu B&M Livno u utorak i srijedu održana je dvodnevna radionica na temu "Izrada Strategije za prihvat i integraciju državljana Bosne i Hercegovine koji se vraćaju po osnovu sporazuma o readmisiji i Akcijski plan za razdoblje 2019. – 2022. godina".

Radionicu, na kojoj je prezentirana spomenuta strategija, vodile su pomoćnica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Željka Marković Sekulić, stručna suradnica u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH Dijana Delalić i konzultant u izradi Strategije Vesna Vidnjević, a na njoj je sudjelovala i radna grupa koju je imenovalo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Sastanku je nazočila i ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Vasilija Broćeta.

U svome obraćanju, ministrica Broćeta zahvalila je predstavnicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i radnoj grupi na dolasku i održavanju dvodnevne radionice u Hercegbosanskoj županiji te kazala kako Strategija ima veliku važnost i zahtijeva angažman svih iz razloga jer se povećao zahtjev osoba za readmisiju.

Cilj je Strategije unaprijediti sustav koordinacije i jačanje kapaciteta u oblast prihvata i integracije povratnika po sporazumu o readmisiji, uspostaviti informacijski sustav povratnika, na temelju sporazuma o readmisiji kroz unaprjeđenje zakonodavnog okvira i osiguranje pravne podrške i zaštite prava povratnika, te osigurati pune socio – ekonomske uključenosti povratnika po sporazumu o readmisiji i uspostaviti sustav praćenja i izvještavanja o implementaciji strategije i osiguranje njene promocije, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close