Potpisan ugovor sa VTK BiH

Stolac postaje dijelom Vinske ceste Hercegovine

Stolački gradonačelnik istaknuo je da će ova priča doprinijeti ne samo promociji grada Stoca, već i prepoznatljivosti proizvoda u zemlji i inozemstvu.
Gospodarstvo / Posao | 18. 12. 2023. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) i Grad Stolac potpisali su Memorandum o razumijevanju s ciljem daljnjeg unaprjeđenja i promocije Vinske ceste Hercegovine, uspostavljajući temelj za zajednički rad na razvoju i promociji te turističke rute na domaćem i međunarodnom tržištu.

''Velik dio posla nas čeka i drago nam je da i Grad Stolac dio ove priče. Vinska cesta Hercegovine pruža priliku da se udružimo i zajedničkim naporima pokažemo svijetu bogatstvo naših vina, gastronomije i jedinstvenog načina života.

Uz navedeno, Zakon o organizaciji tržišta vina u BiH će dodatno doprinijeti da budemo definitivno rame uz rame s najvećim svjetskim proizvođačima vina gdje nam je i mjesto. Kvalitetu posjedujemo, što dokazuju mnogobrojne zlatnie, brončane i platinaste nagrada koje su naša vina dobila na prestižnim natjecanjima.

Također, ovim putem se želim zahvaliti USAID Turizam projektu koji je pružio i pruža veliku podršku za razvoj vinskog turizma u Hercegovini i razvoju Vinske ceste što će u konačnici dovesti do većeg broja turista'', rekao je predsjednik VTK BiH Vjekoslav Vuković.

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković je istaknuo da će Vinska cesta Hercegovine, kao kulturna ruta koja obuhvaća višestoljetnu tradiciju proizvodnje vina u regiji Hercegovine, doprinijeti ne samo promociji grada Stoca, već i prepoznatljivosti naših proizvoda u zemlji i inozemstvu.

''Povezivanje ponude autohtonih proizvoda, kreiranje društvenih događaja, stvaranje jedinstvene turističke ponude isticanjem tradicije zasigurno će doprinijeti napretku naše zajednice i vidljivosti svih proizvođača i pružatelja usluga te im dati dodatan vjetar u leđa za još bolji rad i razvijanje ponude'', rekao je Bošković.

Hercegovina je jedinstvena destinacija koja svojom mediteranskom klimom, prirodnim ljepotama, autentičnom kulturnom baštinom i običajima, privlači posjetioce iz svih dijelova svijeta.

Projekt Vinska cesta Hercegovine je kreiran s ciljem dodatne promocije i uvezivanja ponude, povećanja broja turista te u konačnici gospodarskog napretka, navode iz VTK BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close