Provjere detalja ponude

Sindikati zdravstvenih radnika o ponudi Vlade HNŽ-a

Sindikalni organi provjeravaju jesu li ispunjeni svi zahtjevi sindikata te je li došlo do tehničkih grešaka u pisanju ponude.
Gospodarstvo / Posao | 01. 05. 2021. u 10:09 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz sindikata zdravstva će se oko konačne ponude pregovaračkog tima Vlade HNŽ-a oglasiti tek u utorak, rečeno je za Bljesak.info danas iz sindikata.

Kako nam je kratko rekao Ivica Anić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar, provjerava se jesu li ispunjeni svi zahtjevi sindikata te je li došlo do tehničkih grešaka u pisanju ponude.

Podsetimo, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, na jučerašnjoj telefonskoj sjednici, prihvatila je konačnu ponudu Pregovaračkog tima Vlade.

''Konačna ponuda dostavljena je reprezentativnom Nezavisnom sindikatu zaposlenika SKB Mostar, te se očekuje njezino prihvaćanje i skoro potpisivanje Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ'', priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Nakon prihvaćanja ponude Pregovaračkog tima na Vladi, ova ponuda otišla je sindikatima koji je na svojim organima provjeravaju i ovisno o dogovoru je (ne)usvajaju. Tek kada se ponuda usvojina sindikalnim organima, tada se može ići ka izradi i potpisivanju teksta kolektivnog ugovora.

Podsjetimo, nakon posljednje prosvjedne šetnje sindikati su dobili obećanja iz Vlade da će stići novi prijedlog, a Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i zastupnik, za Fenu je rekao kako su korak do konačnog dogovora, te da očekuje potpisivanje kolektivnog ugovora.

Početkom tjedna uklonjeni su i šatori pored Vlade HNŽ-a u kojima su prosvjedovali zdravstveni radnici, od 24 siječnja kada su postavljeni.

Inače, oko dvije i pol tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca 2020. godine nalazi se u generalnom štrajku.

Kopirati
Drag cursor here to close