Agoniji se bliži kraj

Zdravstveni radnici dobili konačnu ponudu Vlade HNŽ-a

Na telefonskoj sjednici Vlada je prihvatila konačnu ponudu Pregovaračkog tima
Gospodarstvo / Posao | 30. 04. 2021. u 14:59 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, na današnjoj telefonskoj sjednici, prihvatila je konačnu ponudu Pregovaračkog tima Vlade.

''Konačna ponuda dostavljena je reprezentativnom Nezavisnom sindikatu zaposlenika SKB Mostar, te se očekuje njezino prihvaćanje i skoro potpisivanje Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ'', priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Sada, nakon prihvaćanja ponude Pregovaračkog tima na Vladi, ova ponuda ide sindikatima koji bi je na svojim organima trebali usvojiti i tada se može ići ka izradi i potpisivanju teksta kolektivnog ugovora. 

Podsjetimo, nakon posljednje prosvjedne šetnje sindikati su dobili obećanja iz Vlade da će stići novi prijedlog, a Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i zastupnik, te da su korak do konačnog dogovora, a očekuje potpisivanje kolektivnog ugovora.

Početkom tjedna uklonjeni su i šatori pored Vlade HNŽ-a u kojima su prosvjedovali zdravstveni radnici, od 24 siječnja kada su postavljeni.

Sindikalisti su tada rekli da zbog pogoršane epidemiološke situacije ne borave u njima neko vrijeme te da su iz tog razloga sklonjeni.

Dalibor Vuković, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika u HNK i član pregovaračkog tima sindikata nam je rekao kako su očekivali da se novi prijedlog Vlade usklađen s njihovim zahtjevima nađe kao jedna od točki na jučerašnjoj sjednici Vlade, kako im je obećano od premijera. No sjednica je podsjetimo, odgođena na zahtjev ministara iz reda SDA. Sindikalisti su jutros za naš portal rekli da će iza prvog svibnja krenuti u nove akcije ukoliko se ništa ne dogodi.

Podsjetimo, oko dvije i pol tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca 2020. godine nalazi se u generalnom štrajku. 

Inače, zdravstveni radnici traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva, jer kako su ranije istaknuli sindikalisti cilj štrajka je, pored očitog povećanja plaća svim uposlenicima u zdravstvu, poboljšati i kvalitetu zdravstvenih usluga građanima. 

Kopirati
Drag cursor here to close