Željeznice RS-a

Sindikati prijete radikalnim mjerama ukoliko se ne povećaju plaće

Predstavnici sindikata dali su rok od deset dana nadležnom entitetskom ministarstvu i upravi Željeznica RS-a da se o zahtjevu za povećanje plaća razgovara.
Gospodarstvo / Posao | 17. 07. 2018. u 17:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici sindikata Željeznica Republike Srpske (RS) traže povećanje plaća za zaposlene u tom javnom poduzeću za 20 posto, a ukoliko do toga ne dođe, najavljuju i radikalnije mjere.

Nakon današnjeg sastanka u Banja Luci, dali su rok od deset dana nadležnom entitetskom ministarstvu i upravi Željeznica RS-a da se o tom zahtjevu razgovara.

Predsjednik Sindikata održavanja tračnih vozila Prijedor Goran Čamdžić je rekao novinarima da bi tim povećanjem njihove plaće bile vraćene na razinu prije deset godina.

Podsjeća da su im ranije smanjeni iznosi naknada za topli obrok, regres, minuli rad, te dodatak za noćni i rad praznikom, što je, kaže, u prosjeku oko 100 KM mjesečno manje primanje.

Predsjednik Samostalnog sindikata Prometno-transportne djelatnosti ''Željeznica RS'' Zlatko Marin je istaknuo da će poduzeti radikalnije mjere, ukoliko ne dobiju poziv nadležnih na razgovore o zahtjevima za povećanje plaća, koje je podržalo šest sindikata Željeznica RS-a.

Nije precizirao na koje radikalnije poteze bi se odlučili, ali je dodao da će sve biti u skladu sa zakonom.

Kopirati
Drag cursor here to close