Na ulice!!!

Sindikat "Dječji vrtići" Mostar pridružuje se vatrogascima u prosvjedu

"Tražimo puni iznos!", priopćeno je iz Sindikata.
Gospodarstvo / Posao | 19. 12. 2022. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat "Dječji vrtići" Mostar najavio je pridruživanje prosvjedu Sindikata vatrogasaca zakazanom za 27. prosinac.

"Ogorčeni odlukom da nam se umjesto 1.080 KM isplati samo 400 KM izvještavamo kako ćemo se pridružiti Sindikatu vatrogasaca 27. prosinca u 12:30 sati, na platou iza Gradske vijećnice u znak prosvjeda zbog navedene odluke. Tražimo puni iznos!", priopćeno je iz Sindikata.

Štrajk upozorenja Sindikalne organizacije vatrogasaca Grada Mostara održat će se na radnom mjestu uposlenika 21. prosinca u 12 sati u Sindikalnoj organizaciji i pripadajućim prosvjedima, a mirni prosvjedni skup održat će se 27. prosinca s početkom u 12 sati na platou iza Gradske vijećnice, stoji u dopisu Sindikata vatrogasaca upućenom u Gradsko vijeće Grada Mostara i u Ured gradonačelnika.

Kao razlog za organiziranje štrajka upozorenja, Sindikat navodi odnos poslodavca prema uposlenima zbog same komunikacije sa predstavnicima Sindikata i kroz nepoštivanje Uredbe Vlade FBiH o isplati jednokratne financijske pomoći uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena u FBiH, te uvođenje njihovih članova u odnosu na iznose koji se već isplaćuje državnim službenicima i namještenicima u FBiH i HNŽ.

''Štrajkački odbor predstavljaju svi članovi Sindikalnog odbora Sindikata vatrogasaca Grada Mostara'', stoji u dopisu.

Također, zdravstveni djelatnici održali su prosvjed u ponedjeljak ispred Vlade Hercegovačko-neretvanske županije. Naime, Vlada HNŽ-a nije ih uračunala u odluku o jednokratnih pomoći.

''Ovdje smo danas svi zdravstveni radnici da iskažemo nezadovoljstvo i diskriminaciju koja se radi samo prema jednom dijelu građana. Ovog trenutka pozivamo Vladu, prmijera, ministra zdravstva i ministra financija da sazovu hitan sastanak, oni sada mogu zatražiti trilaterarni sastanak sa poslodavcima suosnivačima i da ovog trenutka donesu odluku da se zdravstvenim radnicima isplati jednokratna pomoć'', rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata SKB Mostar Ivica Anić.

Kopirati
Drag cursor here to close