Prosvjed

Rudari stupili u radnički neposluh

-Rudari žele ići na današnji prosvjed u Sarajevo pa jutros u 7 sati nisu sišli u jame. Stupili su u radnički neposluh pa je proizvodnja obustavljena, kao i u svim drugim rudnicima.
Gospodarstvo / Posao | 23. 11. 2021. u 09:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zenički rudari jutros nisu sišli u jamu, a obustavom proizvodnje iskazali su radnički neposluh - potvrdio je direktor Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica Isad Turalić.

-Rudari žele ići na današnji prosvjed  u Sarajevo pa jutros u 7 sati nisu sišli u jame. Stupili su u radnički neposluh pa je proizvodnja obustavljena, kao i u svim drugim rudnicima. Na snazi je inspekcijski pregled, kako to i nalaže Zakon o rudarstvu - istaknuo je Turalić za Fenu.   

Rudari dva preostala zenička jamska pogona, "Raspotočje“ i "Stara jama, autobusima će krenuti na prosvjed u organizaciji Samostalnog sindikata radnika u rudarstvu Federacije Bosne i Hercegovine koji počinje 11 sati ispred zgrade Vlade FBiH.

Na posvjedu će sudjelovati rudari svih sedam rudnika iz Koncerna Elektroprivreda BiH.

-Upravo se spremamo da krenemo. Ići će nas četiri autobusa, ali zbog velikog interesa možda naručimo još jedan. Računam da će nas iz Zenice krenuti između 250 i 300. Što se tiče radničkog neposluha, ne mogu procijeniti koliko će trajati. Mi idemo i ne vraćamo se dok ne ostvarimo svoje ciljeve. Vratit ćemo samo žene i invalide, a mi ćemo ostati - najavio je predsjednik Sindikata ZD RMU Zenica Elvedin Avdić. 

Kopirati
Drag cursor here to close