1. kolovoza

Rudari najavili masovni prosvjed ispred Elektroprivrede

Odluka o organiziranju prosvjeda Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH donesena je danas, a najavljen je dolazak svih članica sindikalne organizacije,
Gospodarstvo / Posao | 28. 07. 2023. u 21:35 Bljesak.info
Rudari najavili prosvjede

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Masovni prosvjed rudara bit će održan 1. kolovoza ispred zgrade Elektroprivrede u Sarajevu, najavili su iz Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine.

Razlog prosvjeda su, kako su naveli, neisplaćene plaće za zeničke rudare usprkos nalozima koje je uputila Vlada FBiH.

Odluka o organiziranju prosvjeda Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH donesena je danas, a najavljen je dolazak svih članica sindikalne organizacije, piše BHRT.

Prosvjed se organizira povodom aktualne situacije u Rudniku mrkog uglja Zenica te ignoriranja zaključaka sa sastanka, održanog jučer između predstavnika Vlade FBiH i SSRRFBiH od Elektroprivrede BiH kojim bi se omogućilo poštivanje odredbi Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u FBiH.

Kako je najavljeno, protesti će početi u 11.00 sati.

Inače, nakon 48 sati provedenih u jami "Raspotočje" rudari Rudnika mrkog uglja "Zenica" jučer su izašli.

Po izlasku na površinu, rudari su poručili kako su ogorčeni što se, iako je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine poslala zahtjeva za isplatu plata rudarima, "Elektroprivreda" u tijeku dana nije oglasila.

Naglasili su da "sad znaju tko je krivac za situaciju u zeničkom Rudniku".

Kopirati
Drag cursor here to close