Javni poziv

Posušje uputilo poziv za poticaje u poduzetništvu

Ovo je, inače, četvrta godina kako Općina Posušje na ovaj način potiče razvoj malog poduzetništva, koji iz godine u godinu pobuđuje sve veći interes žitelja.
Gospodarstvo / Posao | 12. 01. 2024. u 09:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Posušje raspisala je javni poziv za podnošenje prijava za poticajne mjere u poduzetništvu, a kroz njega su obuhvaćene tri kategorije poticajnih mjera: sufinanciranje troškova osnivanja i registracije poduzetnika - početnika u gospodarstvu (start upova), podrška očuvanju tradicionalnih i starih obrta i djelatnosti koje se mogu obavljati kao domaća radinost i podrška ženama poduzetnicama.

Za prvu kategoriju potpora se odnosi na subvencioniranje troškova ovjere dokumentacije, taksi za upis u registre, plaćenih pristojbi i drugih troškova nastalih prilikom osnivanja i registracije djelatnosti na temelju dostavljenih dokaza troškova, dok za ostale dvije se odnosi na subvencioniranje nabavke repromaterijala, materijala i opreme potrebne za obavljanje registrirane djelatnosti, priopćeno je iz Općine Posušje.

Ovo je, inače, četvrta godina kako Općina Posušje na ovaj način potiče razvoj malog poduzetništva, koji iz godine u godinu pobuđuje sve veći interes žitelja.

U 2023. godini odobreno je 39 poticaja u ukupnom iznosu od 20.084,37 maraka, a sumirajući podatke od početka provedbe ovih mjera, ukupno je 141 korisnik ostvario mogućnost njihovog korištenja.

Za sve s područja ove općine koji imaju poslovnu ideju, te planiraju po prvi put otvoriti obrt ili imaju uvjete za podršku iz ostale navedene dvije kategorije, javni poziv je otvoren, a detalji se nalaze na službenoj stranici Općine Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close