Potiho

Počelo je: Održavaju se skupštine mostarskih poduzeća

Potom bi trebalo uslijediti ono što Mostarci godinama čekaju a to je izbor novih direktora gradskih poduzeća…
Gospodarstvo / Posao | 02. 09. 2021. u 14:59 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupštine društava Javnog poduzeća Komunalno, Mo Sport te Zračne luke Mostar održane su, a ostale će biti sazvane do sredine rujna sukladno zaključku Gradskog vijeća Grada Mostara.

Naime, na izvanrednim skupštinama vršit će se izbor i imenovanje predsjedavajućeg Skupštine, donijet će se odluka o izboru i imenovanju Nadzornog odbora, a tamo gdje je potrebno vršit će se izmjene i dopune Statuta.

Kako doznajemo, za devet mostarskih poduzeća ovaj će proces biti dovršen do 22. rujna, a potom bi trebalo uslijediti ono što Mostarci godinama čekaju a to je izbor novih direktora gradskih poduzeća koja su zbog nepostojanja Vijeća tapkala u mjestu bez prave odgovornosti za (ne)urađeno.

Podsjećamo, u intervjuu za portal Bljesak.info, mostarski je gradonačelnik Mario Kordić na pitanje o direktorima gradskih poduzeća rekao kako će ''stručnost će svakako biti glavni kriterij''.

''Vrlo je jasan sustav, kada je to u pitanju. Ljudi će se birati na javnim natječajima, a nadzorni odbori poduzeća u Gradskom vijeću. U svakoj analizi možete doći do politike. Možda je tu nemoguće sasvim izbjeći nekakav politički utjecaj ali nama trebaju stručni ljudi. Pa i sam gradonačelnik pripada nekoj političkoj opciji, ali to ne znači da ne treba raditi u interesu grada. Ja ne bih da sam ja taj koji postavlja ljude. Njih trebaju postaviti njihovi rezultati'', rekao je Kordić.

Naime, Gradsko vijeće Grada Mostara na devetoj redovitoj sjednici naglasak je stavilo na izvješća o radu javnih poduzeća za razdoblje 2012. do 2020. godine, saslušalo je izvješća direktora svih deset javnih poduzeća kojima je osnivač Grad Mostar.

Tada je gradonačelnik Kordić rekao kako je ''svakodnevna je kritika da je grad prljav, da se smeće vozi onako kako se vozi''

'?Silno sam zainteresiran da se prvo s komunalnim poduzećima uhvatimo u koštac i tu najbrže napravimo nekakav učinak, tako da se to vidi na terenu'', kazao je Kordić.

Kad su u pitanju stari direktori, oni su u Vijećnici predstavili svoj protekli rad. No, kako smo već pisali, ispalo je da se u deset godina poslovanja javnih poduzeća, nije dogodilo ništa loše. Tako se, da podsjetimo, dogodilo, kao što je to bilo u slučaju primanja k znanju rada Ljube Bešlića i Povjerenstvu koje je legaliziralo što je htjelo, još jedno ništa u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close