Pala stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje

Poslodavci ljuti: "Ako ovo nije kriminal, ja ne znam što je"

"Uopće se nije moglo pristupiti ni s jednog računala, pokušavali smo s pet i odjedanput su sredstva raspodijeljena. Ako to nije kriminal onda ja stvarno ne znam što je" , kazala je za Bljesak.info vidno uznemirena čitateljica.
Gospodarstvo / Posao | 14. 03. 2022. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijave za Program sufinanciranja zapošljavanja Federalnog zavoda za zapošljavanje ponovno su unijele pomutnju među poslodavce.

Naime, Federalni zavod za zapošljavanje u ponedjeljak je, s početkom u 8 sati, otvorio programe pomoći u zapošljavanju i samozapošljavanju na web stranici.

Do tehničkih poteškoća, ponovno je, došlo odmah s otvaranjem što je poslodavcima onemogućilo prijavljivanje na natječaj. 

Isti scenarij godinama

"Sustav nije radio od 8:08 do 8:47 sati. Uopće se nije moglo pristupiti ni s jednog računala, pokušavali smo s pet i odjedanput su sredstva raspodijeljena. Ako to nije kriminal onda ja stvarno ne znam što je" , kazala je za Bljesak.info vidno uznemirena čitateljica.

Kako navodi, nije ovo prvi put da se ponavlja isti scenarij te ističe kako je "priča ista posljednje četiri godine".

"Dobila sam informaciju kako su za Hercegovačko-neretvansku županiju prijave završene u 8:48 sati, iako su trebale trajati do 16:00 sati", istaknula je.

Foto: Screenshot / Pala stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje

Čitateljica portala Bljesak.info nije jedina. Naime, brojni su poslodavci koji dijele njezinu sudbinu.

U Facebook grupi "Glas malih biznisa" korisnici su podijelili svoja iskustva koja su ista onim prošlogodišnjim, ali i onima godinu dana ranije.

Stranica koja ne radi, broj koji je nedostupan te veliki broj ljutitih poslodavaca koji su ponovno ostali 'kratkih rukava' bez da su uspjeli predati prijavu.

Sustav je pao, a problem pada servera ponovno izazvao sumnju građana u namještanje programa pomoći.

Natječaj od tri minute 

Podsjetimo, poslodavci HNŽ-a bunili su se još 2017. godine kada je natječaj za njih i Tuzlanski kanton trajao točno tri minute. Već u 8 sati i tri minute, bilo je prekasno.

Glasnogovornik Zavoda za zapošljavanje FBiH Haris Čuljević tada je za N1 kazao kako je na stranici bilo aktivno 2.500 i 3.000 ljudi.

"Odmah po objavi na stranici je bilo aktivno između 2.500 i 3.000 ljudi koji su pokušali aplicirati. Javni poziv je za 2-3 minute morao biti zatvoren", pojasnio je tada Čuljević te istaknuo kako je elektronski način prijavljivanja uveden kako bi "sve bilo transparentno".

Svoju 'sreću' odlučili smo isprobati i mi pa smo tako Federalni zavod za zapošljavanje u sat vremena pokušali kontaktirati više od pet puta, ali ni mi nismo prošli ništa bolje od tisuća poslodavaca koji ni ove godine nisu uspjeli aplicirati na Program sufinanciranja zapošljavanja FBiH. Čijom odgovornošću, ostaje vidjeti.

Do trenutka objavljivanja teksta nismo uspjeli stupiti u kontakt s Federalnim zavodom za zapošljavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close