Pripravnički rad

Konjic: 20 pripravnika potpisalo ugovore

"Ponosan sam na činjenicu da se među ovim mladim ljudima značajan broj njih ističe svojim dosadašnjim uspjesima tijekom školovanja, a neki su i dobitnici Rektorove i Dekanove nagrade za rezultate ostvarene tijekom studiranja", dodao je Ćatić.
Gospodarstvo / Posao | 07. 04. 2022. u 14:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zgradi Općine Konjic u četvrtak je upriličeno potpisivanje ugovora konjičkog načelnika Osmana Ćatića s pripravnicima koji će svoj pripravnički staž odraditi u Općini Konjic i javnim ustanovama.

Načelnik Ćatić ovom je prilikom čestitao pripravnicima uspješno završen studij i zaželio uspješan rad.

"Općina Konjic se trudi iz godine u godinu pomoći mladim ljudima da svladaju prvu prepreku, a to je pripravnički staž kako bi bili konkurentni na tržištu rada. Nadamo se da će u Općini Konjic kao i u našim ustanovama gdje budu raspoređeni steći zavidno znanje i nakon toga biti što uspješniji prilikom traženja zaposlenja", kazao je Ćatić.

Naglasio je kako je kroz javni poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje, na koji je aplicirala Općina Konjic za sufinanciranje pripravničkog staža, ove godine obuhvaćeno 20 mladih Konjičana različitih zvanja.

"Ponosan sam na činjenicu da se među ovim mladim ljudima značajan broj njih ističe svojim dosadašnjim uspjesima tijekom školovanja, a neki su i dobitnici Rektorove i Dekanove nagrade za rezultate ostvarene tijekom studiranja", dodao je Ćatić.

"Ovo je velika i značajna stvar za mene i za sve moje kolege i odlična prilika da steknemo praksu, iskustvo, ali i nova poznanstva u idućih godinu dana, smatra Almir Prohić, doktor dentalne medicine koji je potpisao ugovor o pripravničkom stažu.

Evela Hakalović, dobitnica Dekanove nagrada koja je završila Studij agronomije zahvalila se Općini Konjic na ponuđenoj prilici za stažiranje.

"Nisam dugo čekala nakon što sam diplomirala, mislim da će to biti jedno lijepo i korisno iskustvo. Sretna sam što ću steći potrebnu praksu, jer je danas vrlo teško doći do toga", dodala je ona.

Da je pripravnički staž polazna točka za dalje, smatra Alija Džajić, diplomirani komunikolog i dobitnik Rektorove nagrade.

"Ovo je izvrsna prilika da se izborimo na tržištu rada koje je jako zahtjevno. Stoga cijenim opredjeljenje Općine Konjic da omogući mladim ljudima da steknu vještine kroz praktičan rad, nakon što su završili željeni studij", zaključio je on.

Kopirati
Drag cursor here to close