Stjecanje radnog iskustva

Prvi radni dan za 14 pripravnika u Općini Posušje

Njih 14 u utorak je u općinskoj vijećnici s načelnikom Antom Begićem potpisalo ugovore o stažiranju.
Gospodarstvo / Posao | 05. 04. 2022. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sljedeći dobru praksu, Općina Posušje i ove godine je otvorila vrata za stjecanje prvog radnog iskustva mladim visokoobrazovanim ljudima.

Njih 14 u utorak je u općinskoj vijećnici s načelnikom Antom Begićem potpisalo ugovore o stažiranju, čime će sljedećih godinu dana usvajati znanja i vještine koje će im vjerujemo dobro doći kao dodatno usavršavanje.

Prijem nove generacije pripravnika  provodi se u partnerstvu Općine Posušje i Federalnog zavoda za zapošljavanje kroz Program sufinanciranja zapošljavanja 2022.

Načelnik Begić poželio im je dobrodošlicu uz želju da vrijeme provedeno u Općini Posušje što bolje iskoriste za stjecanje profesionalne prakse koja će im na budućim radnim mjestima sigurno biti od koristi.

Također je zahvalio i Federalnom zavodu za zapošljavanje koji kroz ovakve projekte nastoji olakšati put od završetka fakultetskog obrazovanja do stalnog radnog mjesta, jer godina dana radnog iskustva koja se na ovaj način stječe nerijetko je preduvjet pri zasnivanju radnog odnosa.

Inače, kroz proteklih 10 godina, Općina Posušje je u okviru programa angažiranja pripravnika-volontera omogućila stjecanje prvog radnog iskustva za više od 100 mladih s visokom stručnom spremom, višom školskom spremom i osoba koje su završila studij po bolonjskom programu.

Kopirati
Drag cursor here to close