Puno nepravilnosti

HNŽ: Porezna ''odrezala'' skoro 27.000 KM kazni u jednom danu

Kontrole su izvršene na području Mostara, Čitluka, Konjica i Prozor-Rame, a cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.
Gospodarstvo / Posao | 15. 12. 2021. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ilustracija

Porezna uprava Federacije BiH - Županijski porezni ured Mostar obavio je u utorak, 14. prosinca, 24 inspekcijske kontrole na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti, te izdala kazne u iznosu od ukupno 26.900 maraka.

Kontrole su izvršene na području Mostara, Čitluka, Konjica i Prozor-Rame, a cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

U ovim kontrolama inspektori su otkrili pet neprijavljenih radnika, sedam obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja, zapečaćena su četiri objekata i izdano je 14 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 26.900 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close