Usvojen nacrt zakona

Povećanje dodatka na plaću za porezne inspektore

Primarni cilj izmjena ovog zakona usklađivanje njegovih normi sa Zakonom o unutarnjem platnom prometu Zakonom o prekršajima i Zakonom o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH.
Gospodarstvo / Posao | 05. 07. 2021. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH prihvatio je danas Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi FBiH

Dom je zadužio Ministarstvo financija FBiH kao predlagača da prilikom izrade prijedloga zakona uzme u obzir sve prijedloge primjedbe i sugestije iznesene u raspravi, kao i one dostavljene u pisanom obliku.

Medina Dudo iz Ministarstva financija FBiH istaknula je u uvodnom obraćanju da je primarni cilj izmjena tog zakona usklađivanje njegovih normi sa Zakonom o unutarnjem platnom prometu Zakonom o prekršajima i Zakonom o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH.

Dodala je da mu je primarni cilj da omogući i poveća dodatak na plaću Poreznoj upravi, odnosno inspekciji s 20 na 30 posto.

Dudo je pojasnila da je od 2012. Porezna uprava po tom pitanju diskriminirana i da zakon predstavlja pokušaj ispravljanja te diskriminacije.

Zastupnik SDA Husejin Rošić rekao je u raspravi koja je prethodila glasanju da neće podržati nacrt jer smatra da obrazloženje da se vrši usklađivanje sa Zakonom o unutarnjem platnom prometu i Zakonom o prekršajima nije potkrijepljeno činjenicama, niti su u pripremi teksta izvršene konsultacije s Poreznom upravom FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close