Rješenje o prestanku radnog odnosa

Granični policajac zbog darova ostao bez posla u službi

K.N. koji je obavljao poslove policajca za graničnu kontrolu u Jedinici granične policije Brod dobio je Rješenje o prestanku radnog odnosa.
Gospodarstvo / Posao | 14. 04. 2021. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić donio je Rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika K.N. koji je obavljao poslove policajca za graničnu kontrolu u Jedinici granične policije Brod.

Naime, Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH prethodno je protiv K.N. pokrenula disciplinski postupak zbog kaznenog djela “primanje dara i drugih oblika koristi” te je zbog težih povreda službenih dužnosti privremeno suspendiran iz Granične policije BiH.

 S obzirom na to da je Sud BiH donio pravosnažnu presudu kojom je okončan postupak protiv policijskog službenika K.N. zbog kaznenog djela “primanje dara i drugih oblika koristi” Kaznenog zakona BiH i izrečena mu kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, direktor Galić je, u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima BiH, donio rješenje o prestanku radnog odnosa za spomenutog policijskog službenika.

 Tim povodom, direktor GPBiH Zoran Galić kazao je da je trajno opredjeljenje GPBiH da se suprotstavi svim oblicima kriminalnih i koruptivnih radnji policijskih službenika Granične policije BiH te da će se najoštrije sankcionirati oni koji na bilo koji način sudjeluju u kriminalnim radnjama, priopćeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close