Jer je ljeti jeftiniji

Građani već počeli kupovati ogrjev za zimu

Trenutna cijena tone peleta je 310 KM. Ističe da je velika potražnja za bukovim ogrjevnim drvetom, koje košta 97 KM po prostornom metru.
Gospodarstvo / Posao | 09. 07. 2021. u 06:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi građani Sarajeva, oni koji jedva sastavljaju kraj s krajem, prinuđeni su tijekom ljeta kupovati ogrjev jer su tada cijene znatno niže nego u zimskom periodu.

Da se polako Sarajlije pripremaju za hladni period, potvrdili su za Avaz i iz poduzeća “Drvosječa”.

''Kako odmiču ljetni mjeseci, povećava se potražnja za našim proizvodima. Da bismo koliko-toliko olakšali našim kupcima kupovinu, u ovoj godini sklopili smo suradnju s velikim brojem sindikata radnika brojnih firmi, a putem kojih članovi mogu kupovati ogrjev na rate u svim našim podružnicama Sarajevo, Zenica, Mostar i Banja Luka.

Osim sindikata, svakako, našim kupcima, umirovljenicima u ponudi je i mogućnost kupovanja ogrjeva na rate PIO/MIO fonda, kako u FBiH tako i u RS'', kazao je za ''Avaz'' Muhamed Helać iz firme ''Drvosječa''.

Prema njegovim riječima, trenutna cijena tone peleta je 310 KM. Ističe da je velika potražnja za bukovim ogrjevnim drvetom, koje košta 97 KM po prostornom metru.

''S obzirom na to da je evidentan manjak sirovina na tržištu drveta, prisutna je tendencija rasta cijena proizvoda drvoprerađivačke industrije te ovom prilikom apeliramo na kupce da svoje pripreme za zimu izvrše što prije, a sve s ciljem očuvanja njihovog kućnog proračuna, a koji bi mogao biti znatno manji u slučaju nabavke ogrjeva u mjesecima koji su bliži zimskom periodu'', istaknuo je Helać.

 

Kopirati
Drag cursor here to close