Vedran Šimunović

Šimunović: Efekt jedne uložene marke u uspješne startupe je deset maraka povrata

U podcastu "Imam ideju" portala Bljesak.info gostuje direktor Tehnološkog parka INTERA, gospodin Vedran Šimunović.
Gospodarstvo / Posao | 02. 06. 2022. u 08:06 Miljenko Buhač | Bljesak.info
Vedran Šimunović, direktor Tehnološkog parka INTERA

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U podcastu "Imam ideju" portala Bljesak.info gostuje direktor Tehnološkog parka INTERA, gospodin Vedran Šimunović.

Na "dnevnom redu" je veliki broj zanimljivih tema, a započeli smo podsjećanjem na dosadašnji rad i postignuća TP Intera.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bljesak.info (@bljesak.info)

"Radimo dosta na internacionalizaciji domaćih firmi i to poglavito kroz Europsku poduzetničku mrežu. To je trenutno najveća svjetska poduzetnička mreža i daje mnogo mogućnosti za internacionalizaciju domaćih firmi, a kroz EEN možete naći prave poslovne partnere. Zatim, tu je i naše pružanje potpore kroz infrastrukturu, a jedna od osnovnih komponenti je i naš inkubator. Kroz inkubator smo radili na razvijanju startupa, a upravo ono što im pružamo je infrastruktura gdje oni započinju svoj rad. S druge strane imamo i infrastrukturu za komercijalna poduzeća, a tu je i naš coworking prostor u centru grada, privlačan i za digitalne nomade", kaže direktor Intere, obrazlažući šire sve druge karakteristike i prednosti ovog tehnološkog parka.

Ističe kako je na svim poslovima koje TP Intera obavlja za one koji se nalaze u njihovoj zgradi, angažirano devet mladih ljudi, polivalentnih i sposobnih da rade na takvoj razini da su svi korisnici prostora i usluga zadovoljni. Tu je, naravno, i velika mreža vanjskih suradnika, partnera u poslu i stručnih ljudi koje Intera angažira kako bi se sve besprijekorno odvijalo.

Govorimo o startup sceni u BiH, s posebnim osvrtom na Mostar i okruženje, o IT sceni u Mostaru i BiH općenito, kao i šansama koje nam se pružaju u toj oblasti.

Posebno zanimljiv dio razgovora odnosi se na digitalne gradove i nove tehnologije koje dolaze i osvajaju prostor u poslovnom i svakodnevnom životu ljudi.

Bilo je neizostavno govoriti o mladim ljudima i dilemi: ostanak ili odlazak, kao i potrebi da se ubrzaju procesi stvaranja boljeg poslovnog, a time i životnog okruženja, odnosno zaokruživanja ekološkog prostora kojim se sve objedinjuje.

Naravno, završni krug ostavili smo za međunarodnu poslovnu konferenciju CONNECTO 2022, koja se ponovno održava u posljednjem tjednu srpnja, u Tehnološkom parku Intera. I ove će godine naglasak biti na dijaspori i njezinu povezivanju s matičnom zemljom, ali neće nedostajati ni drugih raznovrsnih sadržaja, o čemu je naš gost opširnije govorio – vrijedi poslušati u svakom slučaju!

Kopirati
Drag cursor here to close