Bevanda i ravnatelji

Domovi zdravlja iznijeli probleme

Posebno su istaknute poteškoće vezane za sistematiziranja radnih mjesta, planove specijalizacija te iznalaženja stalnoga modela financiranja…
Gospodarstvo / Posao | 18. 01. 2024. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije dr. Milenko Bevanda obećao je domovima zdravlja na području županije potporu i bolju opremljenost.

Naime, ministar je sa suradnicima, održao radni sastanak s ravnateljima domova zdravlja iz svih gradova i općina Županije.

''Bilo mi je važno od čelnih ljudi ustanova primarne zdravstvene zaštite iz prve ruke čuti o aktualnomu stanju, kao i o najvažnijim problemima s kojima se susreću. Iskoristio sam prigodu kazati kako će Vlada HNŽ-a, sukladno svojim mogućnostima, i u vremenu pred nama nastaviti pružati potporu djelovanju i boljoj opremljenosti domova zdravlja u našim jedinicama lokalne samouprave, a u skladu sa zakonskim mjerodavnostima učinit ćemo ono što možemo kako bismo im pomogli otkloniti i neke od ključnih problema s kojima se susreću'', kazao je ministar Bevanda.

Foto: Vlada HNŽ / Ravnatelji domova zdravlja

Kako je priopćeno iz Vlade HNŽ-a, cilj sastanka bio je informiranje o radu primarne zdravstvene zaštite u HNŽ-u, kao i upoznavanje s tekućim problemima u radu tih zdravstvenih ustanova.

''Posebno su istaknute poteškoće vezane za sistematiziranja radnih mjesta, planove specijalizacija te iznalaženja stalnoga modela financiranja od strane Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close