Na Vladi

Četiri imena u utrci: Novi direktor ZZO HNŽ-a znat će se sljedećeg tjedna

Zavod zdravstvenog osiguranja uskoro će dobiti novog direktora/icu.
Gospodarstvo / Posao | 16. 03. 2023. u 13:26 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rješenje o imenovanju novog direktora ili direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a očekuje se u utorak, 21. ožujka, na sjednici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

''Na javni oglas za izbor i imenovanje direktora ZZO HNŽ javila su se četiri kandidata. Ministarstvo zdravstva rada i socijalne skrbi Hercegovačke-neretvanske županije provelo je proceduru po raspisanom Javnom oglasu te uputilo prijedlog rješenja o imenovanju direktora ZZO HNŽ/k Stručnoj službi Vlade radi uvrštavanja u dnevni red sjednice Vlade HNŽ. Rješenje o imenovanju očekuje se na sjednici Vlade HNŽ u utorak 21. 03. 2023.'', rečeno je za Bljesak.info iz Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi.

Iz Ministarsva su nam rekli kako je Vidačak dr.med. imenovana Rješenjem Vlade HNŽ/K privremenom direktoricom ZZO HNŽ na razdoblje od tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne provedure za izbor i imenovanje direktora ZZO HNŽ.

Također su dodali da Vidačak obavlja funkciju do okončanja natječajne procedure za izbor i imenovanje direktora ZZO HNŽ.

Podsjetimo, 12. prosinca Vada Hercegovačko-neretvanske županije je na prijedlog ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Gorana Opsenice, donijela Rješenje o razrješenju ravnatelja Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a Rade Bošnjaka. Rade Bošnjak dužnosti ravnatelja Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a razriješen je na osobni zahtjev.

Tada je Vlada donijela Rješenje kojim se mr. sc. Ana Vidačak, dr. med., imenuje privremeno za ravnatelja Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a, priopćili su iz županijske vlade.

Inače, početkom ove godine aktivisti mreže Naše društvo podnijeli su krivičnu prijavu Tužiteljstvu Federacije BiH podnesena je protiv ministra zdravstva HNK-a, Gorana Opsenice, članova kantonalne vlade u mandatu 2016-2021. te Rade Bošnjaka direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a i članova Upravnog odbora zbog osnovane sumnje na zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi, povredu ravnopravnosti u vršenju privredne djelatnosti, stvaranje monopolističkog položaja na tržištu, poreznu utaju, nepravilno izdvajanje sredstava pravnih osoba te zloupotrebu ovlaštenja u poslovanju.

Tvrde kako su stotine milijuna maraka iz fonda Zdravstvenog osiguranja potrošene na nezakonit način.

Kopirati
Drag cursor here to close