Tko se sve prijavio?

Zašto je tajna broj kandidata za novog direktora ZZO-a?

Nakon više upita o broju osoba koje su se prijavile na natječaj iz Ministarstva zdravstva HNŽ-a nismo dobili konkretan odgovor.
Gospodarstvo / Posao | 08. 02. 2023. u 11:35 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko će se kandidata boriti za novog direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije čini se kao dobro čuvana tajna.

Nakon više upita o broju osoba koje su se prijavile na natječaj iz Ministarstva zdravstva HNŽ-a dobili smo odgovor: ''izvješćujemo Vas da procedura po Javnom oglasu za imenovanje ditrektora Zavoda teče po utvrđenoj dinamici. Očekuje se da će postupak imenovanja direktora biti završen do kraja isteka mandata privremenom direktoru Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K''.

Sam Zavod zdravstvenog osiguranja kako su nam rekli, nema ove informacije s obzirom da Vlada, odnosno ministarstvo raspisuju natječaj.

Prema neslužbenim informacijama konkurencija će biti velika jer prijavljenih ima više od osam, a u medijima se već spominju i imena tri žene od kojih je jedna trenutna vršiteljica dužnosti zavoda.

Inače, početkom prosinca Vada Hercegovačko-neretvanske županije je na prijedlog ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Gorana Opsenice, donijela Rješenje o razrješenju ravnatelja Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a Rade Bošnjaka.

Rade Bošnjak dužnosti ravnatelja Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a razriješen je na osobni zahtjev.

Vlada je, također, donijela Rješenje kojim se mr. sc. Ana Vidačak, dr. med., imenuje privremeno za ravnatelja Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a, priopćili su iz županijske vlade.

Podsjećamo, početkom ove godine aktivisti mreže Naše društvo podnijeli su krivičnu prijavu Tužiteljstvu Federacije BiH podnesena je protiv ministra zdravstva HNK-a, Gorana Opsenice, članova kantonalne vlade u mandatu 2016-2021. te Rade Bošnjaka direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a i članova Upravnog odbora zbog osnovane sumnje na zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi, povredu ravnopravnosti u vršenju privredne djelatnosti, stvaranje monopolističkog položaja na tržištu, poreznu utaju, nepravilno izdvajanje sredstava pravnih osoba te zloupotrebu ovlaštenja u poslovanju.

Tvrde kako su stotine milijuna maraka iz fonda Zdravstvenog osiguranja potrošene na nezakonit način. 

Kopirati
Drag cursor here to close