Treba razviti suradnju

BiH i Meksiko će razviti gospodarsku suradnju

Gospodarstvo / Posao | 19. 09. 2017. u 15:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda PSBiH Bariša Čolak razgovarali su danas s nerezidentnim veleposlanikom Meksika za BiH Marcom Antoniem Garciom Blancom.

Na sastanku je konstatirano da između BiH i Meksika postoje korektni prijateljski odnosi, ali da do sada nije bilo konkretnih inicijativa za unapređenjem suradnje.

S tim u vezi, veleposlanik Garcia Blanco informirao je predsjedatelje o prethodno održanim sastancima s predstavnicima institucija u BiH koje su zadužene za gospodarstvo, te kazao da se radi na pripremi nekoliko memoranduma i protokola vezanih za suradnju na tom području.

Krišto je kazala da ovaj posjet dolazi u trenutku kada su politički odnosi u BiH jako složeni, naglasivši da složenost i kompleksnost odnosa među političkim akterima udaljava od trenutno najvažnijih tema, izmjena Ustava BiH i Izbornog zakona BiH te mogućnosti iskoraka prema određenim pitanjima kao što su socio-ekonomske reforme.

Čolak je zahvalio veleposlaniku na dolasku, informirao ga o političkoj situaciji u BiH, težnjama zemlje k europskim i euroatlantskim integracijama, kao zajedničkom opredjeljenju svih političkih aktera po tom pitanju, barem deklarativno, te izazovima s kojima se zemlja susreće na putu ka EU.

Sastanak je zaključen predstavljanjem kandidature meksičke senatorice na izborima za predsjednicu Interparlamentarne unije, koji se održavaju sredinom listopada u Sankt Petersburgu, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close