Podrška i poticaji

U Konjicu pripreme za proljetnu sjetvu u punom jeku

Pripreme su u punom jeku i većinu radova nastoje obavljati kvalitetno zahvaljujući podršci, koju su u protekoj godini dobili sudjelujući u različitim poticajnim programima Općine Konjic.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 30. 03. 2022. u 19:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Konjic nastavlja programe podrške poljoprivrednicima a uskoro završava i javni poziv za poticaj u tekućoj godini i subvencioniranje profitne marže za poljoprivrednu djelatnost u iznosu od 2 milijuna maraka putem BBI banke, priopćeno je u srijedu iz te općine. 

Kako navode, Konjičani koji se bave poljoprivredom i stočarstvom ovih su dana aktivni kada je riječ o pripremama i sadnji povrća i žitarica.

S ciljem podrške mladim Konjičanima koji su se odlučili baviti poljoprivredom na porodičnim imanjima, koja to tradicionalno rade, nastavljajući posao svojih roditelja, načelnik Općine Konjic Osman Ćatić sa suradnicima posjetio je imanja Ismeta Hrnjice, Armina Smajića i Elvedine Poturović, u selima Studenčica, Gorani i Trusina.

Pripreme su u punom jeku i većinu radova nastoje obavljati kvalitetno zahvaljujući podršci, koju su u protekoj godini dobili sudjelujući u različitim poticajnim programima Općine Konjic.

''Svake godine nastojim obići mlade ljude koji se bave poljoprivredom koju su izabrali kao svoje osnovno zanimanje. Domaćin Uzeir Hrnjica u povratničkom selu Studenčica prenio je na svoje sinove ovu djelatnost, koji uz ostale poljoprivrednike koriste pogodnosti koje im pružaju Općina Konjic, HNŽ i Federacija BiH. Stalno unapređenje proizvodnje omogućava im da proizvode kvalitetne proizvode zadovoljavajući sve standarde poljoprivredne proizvodnje uz korištenje prirodnih resursa, što im garantuje i redovan plasman proizvoda'', kazao je načelnik Ćatić, koji je ovom prilikom poljoprivrednicima poželio uspješnu sezonu.

Ismet Hrnjica zahvalio je na podršci te naglasio kako sve ono što proizvede bude prodano bez problema.

''Samo treba raditi i uspjeh je zagarantovan, jer sve što proizvedemo prodamo bez problema. Zahvalni smo na podršci i očekujemo je i u budućnosti kako bismo mogli obnavljati potrebnu mehanizaciju koja nam olakšava posao'', kazao je Hrnjica.

Armin Smajić iz sela Gorani, jedan je od većih proizvođača luka, mahuna, paradajza, jagoda, koji se bavi poljoprivredom od ranog djetinjstva.

Navodi kako voli to što radi, radi mnogo i konstantno se proširuje. Smajić se ovom prilikom zahvalio na značajnoj podršci i subvencioniranju uplate doprinosa, što mu omogućava redovne prihode, redovnu zdravstvenu zaštitu i urednu papirologiju za plasman proizvoda i van HNŽ.

Elvedina Poturović iz sela Trusina uz pomoć Općine Konjic i organizacije Muslim Aid proširila je plasteničku proizvodnju povrća uz porodičnu kuću.

''Većinu proizvedenog sam već do sada prodala, nastojim stalno zanavljati nasade i maksimalno iskoristiti uslove koji mi se pružaju'', kazala je Elvedina, pozivajući i ostale Konjičane da tijekom predstojeće sezone sjetve i sadnje proizvedu kvalitetnu i ekološki uzgojenu hranu na konjičkom području.

Općina Konjic osim navedenim aktivnosti uskoro završava javni poziv za poticaj poljoprivrednicima u tekućoj godini i uskoro ulazi u aktivnosti subvencioniranja profitne marže za obrtnike i privredna društva koja se bave poljoprivrednom djelatnošću u iznosu od 2 milijuna maraka putem BBI, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close