Zemljoradnik

U čemu je trik: Bill Gates posjeduje najviše poljoprivrednog zemljišta u SAD-u

Njegova su najveća imanja u Louisiani (69.071 hektara), Arkansasu (47.927 hektara) i Nebraski (20.588 hektara).
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 17. 01. 2021. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Gates Foundation / Bill Gates posjeduje najviše poljoprivrednog zemljišta u SAD-u

Nakon godina izvještaja da je kupovao poljoprivredno zemljište na mjestima poput Floride i Washingtona, The Land Report otkrio je da je Gates, čija je neto vrijednost prema Forbesu gotovo 121 milijardu dolara, stvorio ogroman portfelj poljoprivrednih površina obuhvaćajući 18 saveznih država.

Njegova su najveća imanja u Louisiani (69.071 hektara), Arkansasu (47.927 hektara) i Nebraski (20.588 hektara), prenosi Klik.hr

Uz to, milijarder ima udio u 25.750 hektara prijelaznog zemljišta na zapadnoj strani Phoenixa u Arizoni, koje se pretvara u novo predgrađe.

Prema istraživanju The Land Reporta, zemljišta izravno i putem neovisnih subjekata drži Cascade Investment grupa, Gatesovo osobno ulagačko sredstvo. 

Ostala ulaganja Cascade grupe uključuju tvrtku za sigurnost hrane Ecolab, trgovac polovnim automobilima Vroom i Kanadsku nacionalnu željeznicu.

Iako je nekima iznenađujuće da bi tehnološki milijarder ujedno bio i najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u zemlji, ovo nije jedini Gatesov pokušaj u poljoprivredi - 2008. godine,  Zaklada Bill i Melinda Gates najavila je 306 milijuna dolara bespovratnih sredstava za promicanje održive poljoprivrede među malim poljoprivrednicima u Africi i Južnoj Aziji.

Nije potpuno jasno kako se koristi Gatesovo poljoprivredno zemljište - međutim, postoje neke naznake da bi se zemljište moglo koristiti u skladu s vrijednostima zaklade. 

Cottonwood Ag Management, podružnica Cascade, član je Leading Harvesta - neprofitne organizacije koja promiče održive poljoprivredne standarde i koji daju prednost zaštiti usjeva, tla i vodenih resursa, prenosi Klik.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close