Okrugli stol u Mostaru

Turizam, gospodarstvo i IT budućnost Hercegovine

Cilj skupa je i identificiranje profila poslovnih partnera i investitora te ostvarivanja nova poslovna partnerstva.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 07. 02. 2019. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Turizam, gospodarstvo i IT kao glavne razvojne grane Hercegovine'' bila je tema Okruglog stola održanog u Mostaru, kao jedne od pripremnih aktivnosti jubilarne, 10. međunarodne investicijske konferencije “Sarajevo Business Forum 2019”.

Cilj skupa, pored definiranja potencijala rasta i razvoja sektora turizma, gospodarstva i IT-a, jeste i identificiranje profila poslovnih partnera i investitora te ostvarivanja nova poslovna partnerstva koja će dovesti do razvoja tržišta i omogućiti nove prilike gospodarstvenicima iz navedenih sektora.

Foto:PR / Okrugli stol u Mostaru

O bogatoj turističkoj ponudi Hercegovine govorili su Ramiz Bašić  iz Turističke zajednice HNŽ-a i Danijela Lovrić, predstavnica Gospodarske Komore Federacije BiH. Prema njihovim informacijama godišnji rast turista na ovom području je 13 posto, ali još uvijek ima potencijala  za razvoj ponude kako bi se prosjek zadržavanja od 2,5 dana povećao.

Ivica Barbarić, predstavnik Gospodarske Komore Federacije BiH, osvrnuo se na potencijale gospodarskog bogatstva Hercegovine. “U posljednje vrijeme imamo veliku ekspanziju proizvodnje smilja i maslina i u tom smjeru treba razvijati ovaj potencijal. Ovim proizvođačima neophodno je omogućiti  financijsku podršku“, izjavio je Barbarić.

Govoreći o perspektivama koje se nude mladima u IT sektoru, predstavnik udruge Mostar Software Citya Marko Laco je naglasio da u ovoj oblasti mladi ljudi iz cijele BiH imaju odličnu perspektivu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close