Nova mjera

Solak: Slobodno idite na svoja poljoprivredna imanja

''Omogućit će se nesmetan prolazak i rad na poljoprivrednom dobru na kojem gazduju'' - kazao je Solak.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 06. 04. 2020. u 18:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak kazao je danas da je donesena još jedna mjera koja će omogućiti građanima rad na njihovim poljoprivrednim imanjima, odnosno na proizvodnji dobara.

''Danas je donesena još jedna mjera koja se odnosi na poljoprivredne proizvođače. Omogućit će se nesmetan prolazak i rad na poljoprivrednom dobru na kojem gazduju'' - kazao je Solak.

On je zahvalio građanima na njihovom odnosu prema mjeri kretanja umirovljenika od 08.00 do 12.00 sati.

''Umirovljenici su podigli mirovine, otišli su u nabavku lijekova. Nadamo se da će se i naredna četiri dana to uspješno raditi'' - kazao je.

Naglasio je da mjere koje su na snazi građani poštuju.

''Odnos prema mjerama zavisi od nas. Rezultati su dobri i moramo poštovati sve što je naloženo'' - kazao je Solak.

Poručio je da se postavljaju prinudni izolacijski punktovi na granicama, a cijeli proces bi trebao biti funkcionalan za 48 sati.

''Po zaključku Predsjedništva BiH uspostavljaju se prinudini izolacijski punktovi na svim graničnim prijelazima koje kontrolira Federalna uprava za inspekcijske poslove. Tako da ćemo imati izolacijske prostore na svakom graničnom prijelazu. Cijeli posao uspostave punktova će osigurati Federalna uprava civilne zaštite sa inspekcijskim službama, i epidemiološkim službama također lokalnih općina, tako da će taj cijeli proces biti u roku od 48 sati uspostavljen. Predstoji tu dosta posla ali će to svakao biti uspješno završeno'' - kazao je Solak.

On je pozivao sve one koji imaju naznaku nekih simptoma koji mogu upućivati na koronavirus da ostanu kući i da se jave svom obiteljskom doktoru.

Kopirati
Drag cursor here to close