Program poticaja

Skoro dva milijuna KM za poljoprivredu u HNŽ

Potpora se između ostalog ostvaruje za poljoprivrednu proizvodnju, biljnu proizvodnju, animalnu proizvodnju, organsku proizvodnju.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 28. 04. 2021. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon usvajanja Programa, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donio je Naputak o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2021. godinu. Program i Naputak dostupni su na web stranici Ministarstva.

Povećanje kapaciteta poljoprivrede

U Programu je navedeno kako je njegova svrha oživjeti i unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju na području HNŽ-a kroz razne vrste podrški.

"Cilj donošenja ovog Programa je podizanje nivoa proizvodnje na nivo samoodrživosti, povećanje kapaciteta poljoprivredne proizvodnje, zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima i razvoj poljoprivrede koja je od značaja za turizam i ekologiju", navodi Ministarstvo.

Različiti vidovi podrške

Sredstva za realizaciju Programa osigurana su u Proračunu HNŽ za 2021. godinu na poziciji "Poticaji u poljoprivredi", u iznosu od 1.800.000,00 KM.

Visina novčane podrške po pojedinim vrstama podrške naknadno će se utvrditi, navedeno je.

Potpora se između ostalog ostvaruje za poljoprivrednu proizvodnju, biljnu proizvodnju, animalnu proizvodnju, organsku proizvodnju. Navedeno je kako će biti dostupne i subvencije za nabavku nove opreme.

Kopirati
Drag cursor here to close