HBŽ

Skoro 1,5 milijuna KM za poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj

Ovim Programom utvrđuju se vrste, visina, kriteriji i način ostvarivanja novčanih potpora u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2021. godinu
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 26. 08. 2021. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na danas održanoj 24. sjednici Vlada Hercegbosanske županije razmatrala je i utvrdila Izvješće o izvršenju Proračuna Hercegbosanske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine te isto uputila u skupštinsku proceduru na daljnje postupanja.

Donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava Gorskoj službi spašavanja Hercegbosanske županije u ukupnome iznosu od 30.000,00 KM. Odobrena sredstva mogu se koristiti isključivo za nabavu opreme, obuke i ostale troškove proizišle iz djelatnosti Gorske službe spašavanja.

Na prijedlog Civilne zaštite Hercegbosanske županije Vlada je donijela Odluku o procjeni ugroženosti područja Hercegbosanske županije od prirodnih i drugih nesreća. Također, donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava iz Tekuće potpore Proračuna Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije za 2021. godinu za pomoć vatrogasnim postrojbama Hercegbosanske županije u ukupnom iznosu od 36.000,00 KM.

Temeljem ove Odluke dodijeljeni iznos biti će jednako raspoređen na svih šest općina Hercegbosanske županije, a sredstva su isključivo namijenjena za pružanje materijalne pomoći općinama za organiziranje, materijalno opremanje, obuke i osposobljavanje vatrogasnih postrojbi. Donesena je i Odluka kojom se odobrava iznos od 2.973,44 KM Upravi civilne zaštite Hercegbosanske županije, kao jednokratna novčana pomoć za sanaciju štete općini Bosansko Grahovo od prirodne nepogode.

U jednom dijelu sjednice Vlada je donijela Odluku o uporabi udžbenika i priručnika za školsku 2021./2022. godinu. Temeljem ove Odluke udžbenici i priručnici koji su odabrani od stručnih aktiva i odobreni od strane Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa za uporabu u osnovnim i srednjim školama na području Hercegbosanske županije za školsku 2020./2021. godinu ostaju u uporabi za školsku 2021./2022. godinu.

Između ostalog, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava tekućih prijenosa “Potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju” utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2021. godinu u ukupnome iznosu od 1.416.000,00 KM. Ovim Programom utvrđuju se vrste, visina, kriteriji i način ostvarivanja novčanih potpora u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2021. godinu, a Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije će voditi obradu zahtjeva za sve vrste potpora.

Donesena je Odluka o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja „Livanjsko“ u svrhu izgradnje pomoćnog objekta uz koral, spremište za sijeno, spremište za poljoprivrednu mehanizaciju i objekta za eko-agro turizam za potrebe gospodarskog društva Farme Podhum d.o.o Livno.

Na koncu sjednice doneseno je Rješenje kojim se Mate Radoš, diplomirani ekonomist iz Tomislavgrada, imenuje se za ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije na mandatno razdoblje od 4 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close