Prijedor

Raste zanimanje za domaćom jabukom

Prvo je, prema njegovim riječima, potrebno postaviti standard kojim ćemo garantirati kvalitetu naše domaće jabuke.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 08. 10. 2018. u 16:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zanimanje za domaćom jabukom je u porastu i izuzetno je važno da domaći proizvođači nađu put do lokalnih kupaca, kazao je Dragan Zorić, agronom iz Prijedora, koji radi na organizaciji poslova u poljoprivrednoj ljekarni i upravljanju voćnjacima u sklopu kompanije 'Agroplus'. 

Prvo je, prema njegovim riječima, potrebno postaviti standard kojim ćemo garantirati kvalitetu naše domaće jabuke. 

''To radimo ovdje u Prijedoru, a želimo to proširiti dalje. Drugo je razviti mrežu proizvođača koji surađuju, povezuju se, te mogu osigurati adekvatnu opskrbljenost – od lokalne trgovine do velikih trgovina. I ono što još želimo postići u 'Agroplusu' je istinsko povezivanje sa proizvođačima'', naveo je Zorić.   

Svaki poljoprivrednik, kako je dodao, može kroz to prepoznati priliku za širenje proizvodnje, ali istovremeno trebaju raditi na tome da podižu hladnjače, šire mrežu učinkovitog transporta i zajednički se nametnu konkurenciji, kako iz regije, tako i iz nekih zemalja Europske unije koje imaju šta ponuditi kada je u pitanju jabuka. 

Kompanija 'Agroplus' je pokrenuta investicijom iz dijaspore od Enise Larsson, koja živi i radi u Švedskoj, a suradnja sa Draganom Zorićem traje koliko i samo postojanje ovog poduzeća. 

Njihova inicijativa je prepoznata od USAID Projekta ''Diaspora Invest'' kroz osiguranje tehničke podrške za ostvarivanje napretka u poslovanju. 

''Način na koji smo se povezali te dobro iskustvo koje već imamo prava je poruka i drugim investitorima. Nadam se da će prijedorske jabuke naći put do naših kupaca širom zemlje'', poručio je Zorić, priopćeno je iz USAID Projekta ''Diaspora Invest''. 

Kopirati
Drag cursor here to close