Ulaz u Ljubuški

Vraća se uzgoj vinove loze: Plantaža dodijeljena na korištenje ljubuškim vinarima

Grad Ljubuški će sve poljoprivrednike, pa tako maslinare i vinare pomagati koliko to bude moguće.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 26. 04. 2021. u 20:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Ilustracija

Jednoglasno usvojenim Prijedlogom Rješenja o dodjeli koncesije za korištenje zemljišta u poljoprivredne svrhe šest ljubuških vinarija dobilo je na korištenje poljoprivredno zemljište na ulazu u Ljubuški, poznatije kao Plantaža, na kojoj će uskoro biti podizani novi nasadi vinograda.

Po provedenom postupku koncesiju su dobili Vinarija Buntić, Vinogradi Nuić d.o.o., Catena, Vino Milas, JSB i Vinarija Majić d.o.o., a zemljište je podijeljene na parcele od četiri do pet hektara, navedeno je na stranici Grada Ljubuškog.

Grad pomaže vinare

"Rješavanje situacije s Plantažom je bilo među našim prioritetima. Drago mi je da nakon provedenog natječaja, na ovaj način, preko naših domaćih vinara, vraćamo uzgoj vinove loze na ulaz u Ljubuški. Hvala im što su izrazili spremnost da ulažu, a Grad Ljubuški će sve poljoprivrednike pa tako maslinare i vinare pomagati koliko to bude moguće", rekao je gradonačelnik Vedran Markotić dodavši kako će se krajem ovog tjedna pristupiti potpisivanju ugovora.

Osim ove, na VI. sjednici Gradskog vijeća pred vijećnicima su se našle još 22 točke dnevnog reda, a sve one o kojima su glasovali su jednoglasno usvojene, među kojima i izvješća o radu za proteklu godinu i programa rada za ovu godinu Glazbene škole Ljubuški, JP „Radio Ljubuški“, JU „Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju“, JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški i JP Parkovi d.o.o. Ljubuški.

Dodjela novca za sport i kulturu

Jednoglasno usvojenim odlukama o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele proračunskih sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja kulture i sporta, promijenjen je dosadašnji način dodjele sredstava namijenjenih za ove kategorije.

"Idući tjedan će biti raspisan natječaj gdje će se moći prijaviti sportski klubovi, kulturne institucije, zaslužni pojedinci i u roku mjesec dana će znati s kojim iznosom će moći raspolagati u 2021. godini što će i njima olakšati", obrazložio je gradonačelnik Markotić.

Kopirati
Drag cursor here to close