Pomoć

Općina Konjic podijelila poticaje poljoprivrednicima

"Kada znate da netko na ovaj način pomaže i cijeni vaš trud i rad, onda je sve jednostavnije i lakše, jer imate vjetar u leđa", kazao je dobitnik poticaja Subašić.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 03. 09. 2021. u 17:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Konjic Osman Ćatić potpisao je ugovore s korisnicima koji su dobili poticaj za animalnu i biljnu proizvodnju, investiranje u poljoprivredna imanja, nabavu poljoprivredne mehanizacije i sustava za navodnjavanje te podršku registriranim obrtima.

"Općina Konjic nastoji pomoći svima koji žele raditi, a ovakav vid podrške kroz sufinanciranje korisnici su prepoznali kao izuzetno dobar. Naglasak je stavljen na podršku registriranim obrtnicima u svim poljoprivrednim granama, posebno za mlade obrtnike kroz sufinanciranje poreza i doprinosa u trajanju od 12 mjeseci", kazao je tom prilikom, u ime općinskog načelnika, pomoćnik za gospodarstvo i financije Općine Konjic Adnan Špago.

Haris Subašić, koji se bavi uzgojem poljoprivrednih vrsta na obiteljskom imanju u selu Gorani navodi kako svaka pomoć dobro dođe.

"Kada znate da netko na ovaj način pomaže i cijeni vaš trud i rad, onda je sve jednostavnije i lakše, jer imate vjetar u leđa", kazao je Subašić.

Irma Granulo, mlada Konjičanka koja je pokrenula proizvodnju sira i mliječnih proizvoda u Bjelimićima, kroz javni poziv dobila je podršku kao mlada registrirana obrtnica, što smatra značajnim za sebe, ali i sve mlade ljude u Konjicu.

2Zahvalna sama Općini Konjic i općinskom načelniku na razumijevanju za naše potrebe. Mislim da je ovo dobar poduhvat i veliki korak za budućnost i da samo na ovakav način možemo održati gospodarstvo, poljoprivredu i državu Bosnu i Hercegovinu uopće", dodala je Granulo.

Kopirati
Drag cursor here to close