Sastanak s Hrnjićem

Održivi razvoj poljoprivrede: Proizvođači i otkupljivači krumpira u fokusu

Predstavnici poljoprivrednih proizvođača krumpira upoznali su Hrnjića s količinama zasijanog krumpira na području Kupresa.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 04. 06. 2024. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je u sjedištu Ministarstva s predstavnicima kompanija koje se bave proizvodnjom i otkupom merkantilnog krumpira.

Predstavnici poljoprivrednih proizvođača krumpira upoznali su Hrnjića s količinama zasijanog krumpira na području Kupresa, kao i dogovorenim isporukama i modalitetima suradnje s velikim trgovačkim lancima poput Binga i Konzuma, istaknuli su iz Ministarstva.

Tijekom sastanka ministar Hrnjić istaknuo je važnost očuvanja domaće proizvodnje krumpira, te podršku koju ovo ministarstvo kroz svoje programe pruža za proizvođače merkantilnog krumpira.

"Na sastanku je istaknuta potreba da se linija proizvoda na principu 'od polja do stola' učini što kvalitetnijom, te kroz adekvatnu povezanost s velikim trgovačkim lancima koji posluju na području Bosne i Hercegovine stavi na raspolaganje potencijalnim kupcima", navodi se u priopćenju Federalnog ministarstva.

Ministar Hrnjić naglasio je važnost uspostavljanja dugoročnih i održivih partnerstava između poljoprivrednika i otkupljivača kako bi se osigurala stabilnost i prosperitet u ovom sektoru.

Otkupljivači su naveli izazove s kojima se susreću u pogledu osiguranja kvalitetnog i stabilnog snabdijevanja krumpirom. Kroz nova partnerstva, s domaćim proizvođačima krumpira, olakšava se nabavka ove široko rasprostranjenje prehrambene namirnice, te omogućava prerada u druge gotove proizvode i njihovo stavljanja na tržište.

Sastanak je ocijenjen kao korak naprijed u jačanju suradnje između svih relevantnih aktera u lancu proizvodnje i prodaje krumpira, te otvara put ka održivom razvoju poljoprivredne proizvodnje kromira, kako na Kupresu, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close