Moguća suradnja

Kinezi nisu odustali od hercegovačkog smilja

Cilj posjete jeste da gospodarstvenici iz Kine doznaju više o uzgoju smilja i razmotre mogućnost suradnje s hercegovačkim poduzećima u proizvodima na bazi smilja.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 12. 06. 2018. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik  Trebinja Luka Petrović i njegov zamjenik Mirko Ćurić primili su danas u Gradskoj upravi predstavnike Kineske asocijacije za trgovinu eteričnim uljima, aromama i začinima.

Cilj posjete jeste da gospodarstvenici  iz Kine doznaju  više o uzgoju smilja i razmotre mogućnost suradnje s hercegovačkim poduzećima  u proizvodima na bazi smilja.

Gradonačelnik Petrović predočio je gostima iz Kine prirodne potencijale sa kojima raspolaže grad Trebinje, kao i druge općine u istočnoj Hercegovini, ali i spremnost Gradske uprave da  pruži pomoć  gospodarskim subjektima koji žele započeti posao u Trebinju i okolini, navedeno je iz Gradske uprave Grada Trebinja.

Uz brojne kineske gospodarstvenike, u izaslanstvu  se nalazili  gospođa Liu Fang, treći tajnik u Veleposlanstvu  Narodne republike Kine u BiH te gospodin Xie Yu, ekonomski i komercijalni savjetnik u kineskom veleposlanstvu.

Posjeta kineskih predstavnika  održan je u organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH.

Kinesko izaslanstvo posjetilo je i Ljubuški.

Kopirati
Drag cursor here to close