Za i protiv

Farma goveda posvađala Duvnjake

Načelnik Vukadin potvrdio je kako nikomu nije dao "zeleno svjetlo" za izgradnju farme iznad Srđana.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 12. 10. 2017. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iznad duvanjskog sela Srđani počeli su nelegalni radovi na izgradnji farme goveda, potvrdio je za Tomislavcity mještanin Jozo Kovačević, koji je, kako navodi zbog samovolje pojedinaca, podnio prijavu mjerodavnoj građevinskoj inspekciji.

Kovačević navodi kako je ''Andrija Seser iz Jošanice podnio zahtjev općinskim službama da mu se dodjeli općinsko zemljište za izgradnju farme iznad Srđana'', ali da nikakvu dozvolu nije dobio.

''Javna rasprava je neuspješno provedena tako da općinske službe nisu ni zapisnik napravile, a kamoli izdale ikakve dozvole za građevinske radove, što sam jutros provjerio kod nadležnih službi. Dakle, procedura nije provedena, a da bi se nekome dodijelilo ili prodalo općinsko zemljište, odluku donosi Općinsko vijeće, a ta tema nije još bila na Vijeću'', naveo je Kovačević koji je upoznao i načelnika Općine Tomislavgrad Ivana Vukadina o ovom slučaju.

''On mi je potvrdio da nisu nikakva rješenja izdana za početak bilo kakvih radova, no izvođači radova se pozivaju na usmeni dogovor s načelnikom što on jasno demantira", navodi Kovačević.

Podsjetio je kako je prije godinu dana potpisivana peticija protiv izgradnje farme goveda u Srđanima. Osim u Srđanima, tu su peticiju potpisivali i mještani Oplećana i Rašćana, a većina žitelja triju spomenutih sela izjasnila su se protivi izgradnje farme.

''Peticija je na uvid dostavljena svim općinskim službama'', dodaje Kovačević.

Načelnik Vukadin potvrdio je za Tomislavcity kako nikomu nije dao "zeleno svjetlo" za izgradnju farme iznad Srđana.

O tomu, kaže, ima svoje mišljenje koje će iznijeti na sjednici, ali da o konkretnoj temi odluku treba donijeti Općinsko vijeće. Prema načelnikovim saznanjima, većina mještana se ne protivi gradnji takve farme.

Andrija Seser, koji je inicijator izgradnje farme goveda na spomenutom lokalitetu, nije želio davati izjave medijima. U međuvremenu, radovi su zaustavljeni, a strojevi su povučeni.

Kopirati
Drag cursor here to close