Poljoprivreda

Europska unija daje 1,3 milijuna KM za podršku start-up kompanijama

Svi zainteresovani za sudjelovanje u javnom pozivu treba da prijave s potrebnom dokumentacijom dostave putem online platforme javnipoziv.undp.ba od 19.12.2022. do 17.02.2023. godine.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 20. 12. 2022. u 12:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnog novca Europske unije u Bosni i Hercegovini za podršku start-up kompanijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, priopćio je UNDP.

Novi javni poziv je objavljen u okviru projekata EU4BusinessRecovery i EU4AGRI-Recovery, koje financiraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka.

Podrška od 1,3 milijuna KM

Podrška je vrijedna 1,3 milijuna KM, a Europska unija će omogućiti razvoj poduzetničkih ideja  sveobuhvatnim paketom tehničke i financijske podrške.

Na javni poziv mogu se prijaviti fizičke osobe, samostalni poduzetnici, obrti i poduzeća koja su registrirana manje od godinu dana.

U okviru ovog javnog poziva, podnositeljima prijava će biti na raspolaganju specijalistički višednevni poduzetnički trening-program i tehnička pomoć. Nakon sudjelovanja u edukaciji i tehničkoj podršci projekta, najbolje ocijenjenim biznis-planovima bit će pružene mentorska podrška tijekom prva dva mjeseca implementacije te financijska podrška od 20.000 do 80.000 KM, što će biti namijenjeno za pokretanje biznisa financiranjem troškova nabavke proizvodnih mašina i ostale opreme neophodne za početak poslovanja. 

Javni poziv s pratećom dokumentacijom dostupan je direktno putem web-stranice eu4agri.ba. Svi zainteresirani za sudjelovanje u javnom pozivu treba da prijave s potrebnom dokumentacijom dostave putem online platforme javnipoziv.undp.ba od 19.12.2022. do 17.02.2023. godine.

Modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora 

Cilj projekata EU4AGRI-Recovery & EU4BusinessRecovery su modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora i poboljšanje ruralne ekonomije povećanom konkurentnošću poljoprivredne proizvodnje, poslova i usluga, ublažavajući negativne ekonomske efekte pandemije COVID-19 na poljoprivredno-prehrambena poduzeća i operatere ruralnog turizma te osiguravajući kontinuitet njihovog poslovanja.

Projekte provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH) u partnerstvu sa Češkom razvojnom agencijom (za EU4AGRI-Recovery) i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) (EU4BusinessRecovery) GmbH, Međunarodnom organizacijom rada (ILO) (za EU4BusinessRecovery).

Kopirati
Drag cursor here to close