Vrhunski proizvođači

Enološki skup u Međugorju okupio vrhunske poznavatelje vina

Gospodarstvo / Poljoprivreda | 10. 09. 2017. u 12:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina vrhunskih proizvođača vina Žilavke i Blatine ugostila je u Međugorju u Sport centru istinske ljubitelje i vrhunske poznavatelje vina iz cijele regije na enološkom performansu pod nazivom "Blaž 2017.".

Kako je dobro i kvalitetno vino uvijek pratilac dobre i probrane hrane, tako su i organizatori, hercegovački vinari i vinogradari okupljeni u strukovnu udrugu "Blaž, blatina & žilavka enology", sve posjetitelje obradovali autohtonim i čuvenim hercegovačkim sortama žilavkom i blatinom, uz poseban enološki pristup, ali i specijalitetima koje su pripremili kuhari renomirane "Podravke".

Nogometni as Aljoša Asanović otvorio je ovogodišnju manifestaciju, a u dobrim vinima uživali su brojni sportisti iz Hercegovine, među kojima i Blaž Slišković.

Na manifestaciji su sudjelovale mnogobrojne vinarije i to AG Međugorje (Carska Vina), Vinarija Čitluk, Vina Zadro, Podrumi Andrija, Vinarija Dodig, Vinarija Sivrić, Vinarija Brkić , Vinarija Ostojić, Vinarija Marjanović, Vinarija Škegro, Vinarija Begić, Gentille vinarija, Vinarija Dida, Vinarija Nuić, Dauorson vina, Vinarija Vilinka, Vinarija Buntić, Vinarija Tolj, Vinarija Rubis i Vinarija Matić.

Skup su glazbeno upotpunili Zorica Kondža i klapa "Contra". Doprinos manifestaciji dao je i slikar Anto Mamuša koji je tijekom skupa naslikao beračicu grožđa te je to djelo prodano na aukciji, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close