Niske otkupne cijene

Prosvjedna šetnja poljoprivrednika s područja Čapljine

Ulaganja su višestruko poskupjela, uvoz cvate, a poljoprivrednici razmišljaju o napuštanju ove djelatnosti. Poručuju da, ukoliko se nešto ne promijeni, više neće raditi jer stvaraju minuse.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 21. 05. 2022. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljoprivrednici s područja Čapljine organizirali su u jutarnjim satima prosvjednu šetnju čapljinskom veletržnicom, da bi ukazali na težak položaj domaćih poljoprivrednika, koji zbog niske otkupne cijene i sve većeg uvoza ne mogu na tržište plasirati svoje proizvode iako, kako kažu, dolaze iz krajeva u kojima više od 70 posto stanovništva živi od poljoprivrede.

Obišli su boksove na tržnici i nakupcima podijelili letke sa zahtjevima da kupuju domaće, a ne uvozne proizvode i time zaštite domaću proizvodnju.

"Država odnosno političari koji vode ovu državu nas poljoprivredne proizvođače svjesno i ciljano uništavaju potičući uvoz jeftinih proizvoda iz drugih zemalja, s ciljem privređivanja novca od PDV-a u državnu blagajnu pri čemu naše proizvode i naš krvavi rad dovode u bescjenje. Zajedničkim snagama se možemo i moramo tome suprotstaviti", poručili su organizatori iz MZ Višići.

Kopirati
Drag cursor here to close