Skupština HNŽ

ZZO HNŽ-a dobio privremeni novčanik

Zavod je 17. siječnja uputio urgenciju Skupštini tražeći suglasnost za Financijski plan i privremeno financiranje Zavoda navodeći kako je ''ugroženo normalno poslovanje''.
Gospodarstvo / Novac | 29. 01. 2024. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Otklonjene su svi nedostaci vezanih za Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a'', rekla je premijerka HNŽ-a, Marija Buhač, govoreći pred zastupnicima u Skupštini HNŽ-a i Zavodu zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Žalba Sudu

Naime, proteklih je mjeseci Zavod bio u svojevrsnoj blokadi zbog imenovanje nove direktorice što je dovelo i do blokade sredstava zbog čega su bili ugrožene i zdravstvene ustanove ali i pacijenti.

''Vlada je donijela rješenje o imenovanju novog privremenog ravnatelja ZZO. Ovo imenovanje nema nikakvu poveznicu s prethodnim natječajem i u tom kontekstu će se novi direktor upisati u sudski registar'', rekla je premijerka Buhač.

Pojasnila je kako je sud obustavio natječajnu proceduru te da će nakon žalbe, koju je uložilo županijsko Pravobraniteljstvo, ''vidjeti što s natječajem'' te da privremeni direktor Andrej Čović na ovoj funkciji biti sljedeća tri mjeseca.

Na čelu Zavoda od ožujka bila je vršiteljica dužnosti Ana Vidačak nakon smjene dugogodišnjeg ravnatelja Rade Bošnjaka.

Ugroženo poslovanje

Zavod je 17. siječnja uputio urgenciju Skupštini tražeći suglasnost za Financijski plan i privremeno financiranje Zavoda navodeći kako je ''ugroženo normalno poslovanje''.

Skupština je danas usvojila odluku za privremeno financiranje Zavoda do 31. ožujka.

Sukladno navedenoj Odluci o privremenom financiranju Zavoda, iskazani su ukupni prihodi u iznosu od 38.177.000 KM, a na osnovu tromjesečnog prosjeka izvršenja prethodne fiskalne godine. Sastoje se od poreznih, neporeznih i ostalih prihoda.

Ukupni rashodi za prvo tromjesečje 2024.godine, planirani su prema tromjesečnom prosjeku izvršenja prethodne fiskalne godine, a u okviru raspoloživih prihoda. Sredstva zdravstvenim ustanovama su planirana u skladu sa sredstvima iz ugovora 2023. godine.

Pored ovoga, hercegovačko-neretvanski zastupnici digli su ruke za financijski plan Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije, izvršenje tog plana, te suglasnost na Financijski plan Fonda za zaštitu okoliša i njegovo izvršenje.

Financijski plan Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a za 2024. godinu iznosi 2.800.000 KM, a Financijski plan Službe za zapošljavanje 22.609.460 KM

 

Kopirati
Drag cursor here to close