Ruke gore

Zastupnički dom usvojio usuglašeni tekst državnog proračuna

Jednoglasno je usuglašen tekst državnog proračuna u onom obliku kako ga je usvojio Dom naroda Parlamenta BiH, kazao je ranije Asim Sarajlić.
Gospodarstvo / Novac | 27. 07. 2020. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većinom glasova zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH prihvaćen je izvještaj Zajedničke komisije za usuglašavanje teksta državnog proračuna, javlja Avaz.

Ovim su zastupnici Zastupničkog doma po drugi put podržali prijedlog državnog proračuna. Za tekst državnog proračuna sa šest amandmana HDZ-a glasalo su 23 zastupnika, dok je 8 bilo protiv.

Podsjećamo, danas je održana sjednica Zajedničke komisije članovi koje su se unatoč oprečnim stavovima usuglasili u vezi jedinstvenog teksta državnog proračuna.

Jednoglasno je usuglašen tekst državnog proračuna u onom obliku kako ga je usvojio Dom naroda Parlamenta BiH, kazao je nakon sjednice Zajedničke komisije za usuglašavanje teksta Asim Sarajlić (SDA).

''Dakle vraćamo se na izvorni tekst koji je Vijeće ministara BiH uputilo prema Predsjedništvu BiH. Populističke metode nisu urodile plodom. Mi se nismo smjeli kockati, jer puno više dobivamo ovim proračunom nego što gubimo'', kazao je Sarajlić.

Dodao je da SDA ne može produživati krizu i da su oni zbog toga reterirali.

''Pogazili smo principe i stavove koje smo branili, a kako bi bili održani izbori. Da nismo ti uradili puno više napada bi bilo na SDA i predsjednika Bakira Izetbegovića'', pojasnio je Sarajlić. 

Kopirati
Drag cursor here to close