Uplate

Vlada HNŽ: 22 milijuna za izvansudske nagodbe i 12 milijuna za studenstke stipendije

''Ove je godine broj stipendista Vlade HNŽ-a premašio respektabilnu brojku od ukupno 3000 obuhvaćenih studenata, a visina stipendije od ove godine, umjesto ranijih 120, iznosi 150 KM, dok su subvencije smještaja povišene sa 189 na 230 KM.''
Gospodarstvo / Novac | 01. 02. 2023. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji nastavljene su redovite aktivnosti vezane za rješavanje pravomoćnih sudskih rješenja i izvansudskih nagodbi. Prema Odluci Vlade HNŽ-a, na ime izvansudskih nagodbi izvršena je nova uplata u iznosu od 2,2 milijuna KM, čime je, u ovomu sazivu Vlade, isplaćeno ukupno više od 30 milijuna KM za ovu namjenu.

Podsjećamo, riječ je o naslijeđenim financijskim obvezama iz ranijih razdoblja i Vlada HNŽ-a u ovomu mandatu nema izvršnih sudskih presuda.

Također, izvršena je i uplata u iznosu od 1,2 milijuna KM na ime studentskih stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovitim studentima s područja Hercegovačko-neretvanske županije u akademskoj 2022./2023. godini.

''Ove je godine broj stipendista Vlade HNŽ-a premašio respektabilnu brojku od ukupno 3000 obuhvaćenih studenata, a visina stipendije od ove godine, umjesto ranijih 120, iznosi 150 KM, dok su subvencije smještaja povišene sa 189 na 230 KM. Podsjećam, pravo na stipendiranje i subvencioniranje ostvarili su svi kandidati koji su ispunili tražene formalno-pravne uvjete javnoga poziva resornoga ministarstva prosvjete u Vladi HNŽ-a'', kazao je ovom prigodom predsjednik Vlade dr. sc. Nevenko Herceg, osvrnuvši se i na pravomoćna sudska rješenja i izvansudske nagodbe za koje je kazao kako su naslijeđeni financijski teret s kojim se ova vlada uhvatila u koštac i kojeg kontinuirano rješava, što potvrđuje i ova posljednja uplata, kao i ukupna brojka od 30 dosad isplaćenih milijuna.

Kopirati
Drag cursor here to close