Gradsko vijeće Stolac

Usvojen proračun Grada Stoca za 2023. godinu

U odnosu na Nacrt, Proračun za 2023. godinu uvećan je za 147.030 KM, kako na prihodovnojm tako i na rashodovnoj strani, a iz Grada su naglasili kako je proračun za 2023 godinu razvojni proračun.
Gospodarstvo / Novac | 22. 12. 2022. u 14:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Stolac usvojilo je na današnjoj sjednici Proračun Grada Stoca za 2023. godinu u ukupnom iznosi 21.900.720 KM.

Na sjednici Gradskog vijeća koja je održana 17. studenog 2022. godine vijećnicima je predočen Nacrt proračuna Grada Stoca koji je zatim stavljen na javnu raspravu i javni uvid na službenoj stranici. Prijedlozi, primjedbe i sugestije mogle su se dostaviti u pisanoj formi u Službu za financije ili putem službenog e-maila, a Ministarstvo financija HNŽ-a dalo je suglasnost na Nacrt, priopćeno je na službenim stranicama Grada Stoca.

U odnosu na Nacrt, Proračun za 2023. godinu uvećan je za 147.030 KM, kako na prihodovnojm tako i na rashodovnoj strani, a iz Grada su naglasili kako je proračun za 2023 godinu razvojni proračun.

Naglasak je na nastavku izgradnje gradske sportske dvorane uz otvaranje novih investicija vezanih za komunalne infrastrukture u naselju Vidovo polje, ulaganje u Gospodarsko-poslovnu zonu Hodovo i nastavak radova u oblasti vodosnabdijevanja, što podrazumijeva vodovod na Dubravskoj visoravni i početak radova na izgradnji novog vodovoda u naseljima Poplat, Kruševo, Bjelojevići i Burmazi.

U 2023. godini planira se i izrada Prostornog plana Grada Stoca za razdoblje 2023. - 2033. za koji je potrebno izdvojiti značajna sredstva za izradu projektne dokumentacije za projekte koji su isključivo vezani za planirane projekte kroz gradski proračun.

Također, kroz rekonstrukciju i investicijsko održavanje planira se uložiti 1.600.000 KM u dijelu sanacije javnih površina, objekata u vlasništvu Grada, kao i cestovne infrastrukture.

Kroz gradski proračun su kao i prethodnih godina osigurana sredstva za prijevoz učenika, za stipendiranje studenta, sredstva za zdravstvo, sredstva za aktivnosti i projekte koje predlažu i vode javne ustanove, jednokratne novčane pomoći, te sredstva za kulturu i sportske aktivnosti.

Nakon usvajanja Proračuna Grada Stoca za 2023. godinu, usvojena je Odluka o izvršenju Proračuna Grada Stoca za 2023. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close