Inflacija

Uposlenici Grada traže da im se hitno kaže koliko će dobiti pomoći

U pismu se upozorava kako su u dva navrata dopisima tražili sastanak ali da nemaju povratnu informaciju.
Gospodarstvo / Novac | 19. 01. 2024. u 09:39 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikalna organizacija Gradske uprave Grda Mostara zatražila je žuran sastanak kako bi se dogovorila isplata jednokratne pomoći uposlenicima mostarske Gradske uprave.

Sindikalisti navode kako je vezano za uredbu federalne Vlade o isplati pomoći u maksimalnom iznosu od 2.520 KM koja se može isplatiti jednom tranšom a najviše u šest rata, u svrhu pomoći i ublažavanja inflatornih pritisaka.

U dopisu upućenom gradonačelniku Mariju Kordiću i Gradskom vijeću navodi se kako je poslodavac dužan donijeti interni akt kojim će se urediti iznos pomoći, datum isplate, broj tranši i uvjeti po kojima će se isplata vršiti.

U pismu se upozorava kako su u dva navrata dopisima tražili sastanak ali da nemaju povratnu informaciju. Stoga su ovog puta zatražili žurni sastanak.

Podsjećamo, krajem 2022. godine vodila se žustra polemika oko toga koliko Grad Mostar treba uplatiti svojim uposlenicima. No, tada je ovom sindikati bilo dovoljno da se uposlenicima isplati po 300 KM.

Potom se sindikat obratio gradonačelniku u kojem ga se upozorava da ''kao gradonačelnik Mostara bude primjer svojim kolegama gradonačelnicima i načelnicima'' te da odobri isplatu jednokratne pomoći ''bilo u cijelom iznosu ili u iznosu od 70 posto od 1.080 KM''.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close