Pretekao Muska

Tko je Bernard Arnault - najbogatiji čovjek na svijetu

Arnault je izvršni direktor matične tvrtke LVMH luksuznog brenda Louis Vuitton, a zajedno sa svojom obitelji našao se se na vrhu Forbesove liste s osobnim bogatstvom od 185,4 milijardi dolara.
Gospodarstvo / Novac | 08. 12. 2022. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvješće Forbesa pokazalo je kako američki milijarder Elon Musk više nije najbogatiji čovjek na svijetu, već da ga je u tome (nakratko) prestigao Bernard Arnault, koji je zabilježio prilično impresivno postignuće.

Naime, francuski magnat Arnault preuzeo je mjesto najbogatije osobe na svijetu i odmah privukao veliku pažnju, budući da je ovo prvi put u devet godina da se na ovom mjestu nalazi netko iz svijeta nepovezanog s tehnologijom.

Izvršni direktor Louis Vuitton

Arnault je izvršni direktor matične tvrtke LVMH luksuznog brenda Louis Vuitton, a zajedno sa svojom obitelji našao se se na vrhu Forbesove liste s osobnim bogatstvom od 185,4 milijardi dolara.

Usporedbe radi, Muskovo trenutno bogatstvo procjenjuje se na 185,3 milijarde dolara prema posljednjim podacima.

Iako je Arnaultovo vodstvo upitno budući da se ne razlikuje pretjerano od Muska te se u svakom trenutku očekuje da zauzme drugo mjesto, ono je svejedno istaknuto budući da se na tronu po prvi put nakon dužeg niza godina ne nalazi netko tko nije iz velike tehnološke kompanije.

Posljednji put to se dogodilo 2013. godine, kada je Forbes objavio svoju listu milijardera na kojoj se našao Carlos Slim, predsjednik uprave telekomunikacijske tvrtke América Móvil i meksičkog globalnog konglomerata Grupo Carso, čiji je vlasnik.

Najpoznatija obitelj na svijetu

Arnault je, dakle, direktor jednog od najpoznatijih svjetskih modnih brendova, a on i njegova obitelj važe za jednu od najpoznatijih na svijetu.

Njegova supruga Helene Mercier, s kojom je u braku 21 godinu, svjetski je poznata pijanistica, a par ima troje djece.

Par je spojila ljubav prema glazbi, a upoznali su se na večeri 1989. godine. Te godine proslavili su zajedno Novu godinu, a strani mediji prenose kako je njihova romansa započela nakon što je Helene čula Bernarda kako svira Chopina, čime ju je odmah osvojio.

Odmah ga je poljubila, a kroz nekoliko mjeseci su se i vjenčali.

Arnaulti su poznati javnosti i po tome što su veliki humanitarci. Oni su donirali nevjerojatnih 222 milijuna dolara za restauraciju Notre Damea nakon što je oštećen požarom, a sudjelovali su i u gašenju požara u Amazonu.

Bernardovim carstvom upravljaju i njegovi sinovi Alexandar i Frederic. Alexandar je direktor luksuznog brenda za prtljagu Rimowe, dok Frederic vodi obiteljske poslove. Par ima još jednog sina, Jeana, koji je njihovo najmlađe dijete te još uvijek nije uplovio u poslovne vode.

Kopirati
Drag cursor here to close