Forum

Što nam sprema Davos?

Na Forumu će sudjelovati najmanje 3.000 poduzetnika, političara, intelektualaca, aktivista i drugih uzvanika iz ukupno 117 država.
Gospodarstvo / Novac | 15. 01. 2020. u 08:39 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U švicarskom gradiću na Alpama, Davosu sljedećeg tjedna će se održati jubilarni 50. Svjetski ekonomski forum koji okuplja ekonomsku, političku i društvenu elitu modernog svijeta.

Organizatori su potvrdili da će ovogodišnji Forum biti održan od 21. do 24. siječnja.

U priopćenju se navodi da će na Forumu sudjelovati najmanje 3.000 poduzetnika, političara, intelektualaca, aktivista i drugih uzvanika iz ukupno 117 država.

Glavna tema ovogodišnjeg Foruma će biti izgradnja skladnog i održivog svijeta, a očekuje se sudjelovanje predsjednika i premijera iz najmanje 50 država.

Najavljeno je da će u okviru Foruma biti održano oko 400 otvorenih i zatvorenih sesija, a među uzvanicima su i američki predsjednik Donald Trump, njemačka kancelarka Angela Merkel, talijanski premijer Giuseppe Conte, šefica Europske komisije Ursula von der Leyen, španjolski premijer Pedro Sanchez, šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterres, predsjednica Međunarodnog monetarnog fonda Kristina Georgieva i predsjednica Centralne evropske banke Christine Lagarde.

Davos je švicarski gradić u Alpama u kojoj živi oko 11.000 stanovnika. Mjesto je prvu slavu steklo prije više od sto godina u romanu “Čarobni brijeg“ Thomasa Manna, ali već pet desetljeća je poznato kao stjecište svjetske ekonomske i političke elite.

Svjetski ekonomski forum je prije pet desetljeća osnovao Klaus Schwab s ciljem da barem malo popravi svijet u kojem živi. Na temelju Schwabovog projekta Davos je postao moderni centar kapitalizma.

Davos je ujedno i moderno skijalište u kojem su tijekom Foruma na snazi maksimalne mjere sigurnosti i u koje se ne dolazi bez pozivnice.

Kopirati
Drag cursor here to close