Medvedev

Poruka iz Rusije: Financijski sustav svijeta neće opstati

Prema riječima Medvedeva, povjerenje u rezervne valute blijedi, napuštanje dolara i eura više ne izgleda kao neka fantastika i dolazi era regionalnih valuta.
Gospodarstvo / Novac | 30. 03. 2022. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjednika Vijeća za sigurnost Rusije Dmitrij Medvedev smatra da dosadašnji financijski sustav neće opstati, jer su ga iskompromitirali njegovi bivši jamci i da nastupa era regionalnih valuta, navodi Srna.

"Dok naši protivnici nastavljaju sa svojim besplodnim trudom, svijet se polako kreće k novoj logici svjetskih trgovinskih odnosa, kao i prema ažuriranom financijskom sustavu", ističe Medvedev.

Objašnjava kako će se države morati dogovoriti o novom financijskom svjetskom poretku i da će odlučujuću riječ imati države s jakim gospodarstvom, a ne one koje stalno povećavaju svoj državni dug.

Prema riječima Medvedeva, povjerenje u rezervne valute blijedi, napuštanje dolara i eura više ne izgleda kao neka fantastika i dolazi era regionalnih valuta.

"Svijet se budi, a povjerenje u rezervne valute blijedi kao jutarnja izmaglica. Odustajanje od dolara i eura kao glavnih svjetskih rezervi više se ne čini tako fantastičnom perspektivom. Kakve su to rezerve, ako su plaćanja u njima zamrznuta i faktički prepuštena `defaultu` voljom pomahnitalih političara, koji su spremni novac svojih poreznih obveznika prinijeti na oltar tajanstvenoj pobedi u ratu `do posljednjeg Ukrajinca`", pita Medvedev na svom Telegram kanalu, prenosi Srna.

Kome su te monete potrebne u tom slučaju, navodi on i ocjenjuje da njih čak neće htjeti da prihvate ni za plaćanje ugovora za opskrbu gorivom.

Medvedev objašnjava da se "paklene" sankcije protiv Rusije Zapadu vraćaju kao bumerang i čini se da će u Europi početi recesija".

Ruski dužnosnik navodi da sankcije ne postižu rezultate koje su ranije najavljivali zapadni političari i da blokada banaka nije donijela značajne rezultate.

 

Kopirati
Drag cursor here to close